height="132" />
ÜÇÜNCÜ DALGA GELİR Mİ?

ÜÇÜNCÜ DALGA GELİR Mİ?

ABONE OL
Nis 2, 2021 16:40
ÜÇÜNCÜ DALGA GELİR Mİ?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni normalleşme ile birlikte büyük kentlerde vaka sayılarının artması “Türkiye’ye Üçüncü Dalga gelir mi” tartışmalarını da beraberinde getirdi. 

Yeni normalleşmeyle birlikte insan hareketliliği de üst seviyeye çıktı. Özellikle büyükşehirlerdeki kafe ve restoranlarda mesafe ve yüzde 50 kuralına hassasiyet gösterilmemesi vaka sayılarında artışa neden oluyor. Bilim insanları insanların kurallara uymaması, esnafın daha çok para kazanma amacıyla yüzde 50 kuralına dikkat etmemesi halinde vaka sayılarının artış olmasının kaçınılmaz olacağının üzerinde duruyor. 

Halk Kurallara Uyarsa 3. Dalga Olmaz 

İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, yeni normalleşme çalışmasının doğru bir şekilde işlemesi için tüm vatandaşlara sorumluluk düştüğünü söyledi. Tükek, “Vatandaşımız kafe ve lokantalara hücum ederse, esnafımız da yüzde 50 kapasiteden daha fazla müşteri kabul ederse yeniden kapanmak zorunda kalabiliriz. Aşılanmanın getireceği bloklama, havaların ısınmasıyla kalabalıkların açık hava çıkması sayesinde vaka sayılarında azalma olacağını düşünüyorum” dedi. Tükek, halkın kurallara uyduğu sürece 3. Dalganın olmasını beklemediğini de sözlerine ekledi.

En Çok Artış Olan İller

Sağlık Bakanı Koca ise, şu açıklamayı yaptı, “Son haftada 100 bin nüfusta vaka görünme oranının en çok artan illerimiz, Sinop, Kilis, Samsun, Amasya ve Edirne. En çok azalan illerimiz Ordu, Bolu, Trabzon, Nevşehir ve Karaman. Birlikte tedbirlere uyarak tüm illerimizi mavi kategoriye sokalım” (BSHA – Bilim ve Sağlık Ajansı)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.