height="132" />
DOĞU TÜRKİSTAN’DAKİ ZULÜMLER

DOĞU TÜRKİSTAN’DAKİ ZULÜMLER

ABONE OL
Nis 2, 2021 16:56
DOĞU TÜRKİSTAN’DAKİ ZULÜMLER
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Doğu Türkistan’daki zulümlerini örtbas etmek isteyen Çin; BM’de bir hamle yaptı. Birleşmiş Milletler’in İnsan Hakları Konseyi 44. Oturumunda Rusya ‘ nın yönlendirdiği Belarus’un, Çin’in Doğu Türkistan’da “ teröre ve bölücü gruplara” karşı mücadelesini desteklediğini açıklayan mektubu 46 devlet tarafından imzalandı.

Mektubu imzalayan ülkeler arasında Müslüman ülkeler; S. Arabistan, Mısır, İran, Irak, Umman, Pakistan, Filistin, Suriye, BAE, Yemen’de bulunuyor.

Bu devletler 2017 den beri 1300 kampta 3 milyondan fazla Uygur Türk’üne yapılan işkence, cinayet, zulüm ve soykırımını inkar ediyorlar.

Her şey bir tarafa Pakistan’ın imza atması hoş karşılanacak bir durum değil. Bir kez daha gördük ki , dünya ülkeleri ABD ve Çin’siz yapamıyorlar.

ÇİN’E MEYDAN OKUYAN FRANSIZ

Bir Çin firması var. Adı : Huawei. Bu firma; Bilgi ve İletişim Teknolojileri alt yapısı ve akıllı cihaz (ağ ve telekomünikasyon cihazları üretiminde) küresel bir firma. Çin, Huawei’nin yüz tanıma sistemiyle Uygur Türklerini fişliyor.

Cumhurbaşkanı Macron Türkiye’ye düşmanlık yaparken; Barcelona’nın Fransız asıllı futbolcusu Griezmann Uygur Türklerine sahip çıkıyor. Ortaklığı  olan Huawei ile ilişkisini koparıyor. Bununla da kalmıyor, Instagram hesabından firmayı protesto ederek; insan haklarına saygılı olmaya davet ediyor.

Siyasi partilerimizin, sivil toplum örgütlerimizin seslerinin çıkmadığı, bazılarının ise S. Demirtaş için ortaya düştükleri bir zamanda; Griezmann’a teşekkür etmek lazım.

YAVUZ KUZGUN
Yazarın Tüm Yazılarını Görmek İçin TIKLAYINIZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.