DOLAR 32,3732 0.16%
EURO 35,0323 -0.19%
ALTIN 2.324,670,24
BITCOIN 2264318-0,41%
Elazığ

AÇIK

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

ALIN O HARİTANIZI…..

ALIN O HARİTANIZI…..

ABONE OL
Nis 2, 2021 21:19
ALIN O HARİTANIZI…..
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Katolik dünyasının başı Papa Francis’in Irak Ziyaretinin birçok anlamı vardır. Kendisi de Katolik olan Joe Biden’in ABD başkanı olması Şii dünyası ile yakın ilişki kurması noktasında büyük önem taşımaktadır. Sanki Irak’ta yıllarca ABD tarafından oluşturulan ve oluşturulmaya çalışan çok parçalı ve uluslu zulüm ve kaos ortamı bilinmiyormuşcasına Papa’nı ziyareti basit bir günah çıkarma davranışı olarak gözükmektedir.

Bugün Covid 19 salgınının olduğu bir ortamda, 84 yaşındaki bir dini lider’in Irak ziyareti oldukça manidardır. DAEŞ tarafından günden güne azalan Hristiyan nüfusunun moralini düzeltmenin masum görünen ancak masum olmayan yönü dışında, başta HAÇLI zihniyetinin bölgede daha rahat hareket etmesine olanak sağlamak amacıyla bölgede nüfus sağlamaya yönelik bir harekettir. Bugün Karabağ’da Azerbaycan’ın sağladığı başarıyı hazmedemeyen Hristiyan dünyasında (Ortodoks-Katolik ikileminde) Papa’nın ziyareti anlamlıdır. Erbil temasları sonrası Musul’u ziyaret eden Papa; Irak Bölgesel Hükümet başkanı Musul’da yaşayan Hristiyanların DAEŞ tarafından tahrip edilen kiliseleri ziyaret ederek onların tamiri için yardım istemiştir. Papa’nın ziyaret günü hükümet tarafından hoşgörü günü olarak bundan sonra kutlanması için talimat verilmiştir.  Sistani-Papa görüşmesinde “Dinler arası barış/diyalog” “ifadesi Türk milleti olarak bizlere çok yabancı ve masum bir ifade olarak gelmemiştir. Dinler arası diyalog ile Gerçek İslam’ı tahrif eden kitlelerin de kimler tarafından korunduğu ortadadır. Artık bunu anlamamak için aptal olmak lazımdır.

Bu ziyarete, mezhepsel, dinsel, etniksel yönden yaklaşılmıştır. Irak’da yaşayan nüfusun %1,2 si Hristiyan ve bu nüfusta parçalıdır. Katoliklerin yaşadıkları yerler çoğunlukla Duhok’dur.  Papa’nın kendine bağlı olarak bulacağı cemaat sayısı çok azdır. Papa; Iraklı kardeşlerim “Selamunaleyküm” diyerek Müslüman cemaat üzerinde olumlu izlenim vermeye çalışmıştır. Papa; kendini dünya gücü olarak görmüş Ortadoğu’da bir güç olduğunu söylemeye çalışmıştır. Kürt toplumunu ziyaret etmesinin altında önemli anlamlar vardır. Bu ziyaret de Dünya içerisinde yaygınlaşmaya başlayan İslam dinini terörizmle bağlantı kurmaya çalışan ve DAEŞ saldırıları ile yönlendirilen toplumda ben de varım ancak kendi inancım ile barış ve hoş görüşle buradayım diyerek %0,7 yüzdelik bir Katolik toplumu için dinsel kimlik dışında siyasi bir izlenim verilmiştir. ABD bölgeye girdikten sonra Irak’da oluşan kaoas’dan sadece Müslümanlar sorumluymuş gibi alttan bir mesaj mı verilmek isteniyor.? Bu konuda da düşünmek lazımdır. Irak’ın toprak bütünlüğü bozularak Hristiyan camiasına Erbil ile ilgili “Biz tanıyoruz” izlenimini vermiştir. Arap Birliği’nin Türkiye’ye verdiği, Arap topraklarından çıkın ifadesi sonrasında Türklerin Müslüman olması onlar için farklı bir görüş içerisinde, burada bilinçaltlarında oluşan “Yeniden Osmanlı’mı Uyanıyor?” kanısı ile hem Türkiye’nin Avrupa birliği ile ilişkilerinde kıskaca almak hem de Türkiye’nin Mısır ile yakınlaşmasının önünü kesmek amaçlanmaktadır. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetiminin Papa ziyaretinde bastırmış olduğu pul ise başlı başına bir skandaldır. Sivas, Hatay, Kars’a varıncaya kadar “Sözde Kürdistan” toprağı olarak gösterilen bu pul bunların gerçek niyetini ortaya koymaktan öteye gitmemektedir. Bu büyük Ortadoğu politikasının bir yansımasıdır. Bu kötü emellerin dışa yansımasıdır. Harita istiyorsanız, 1699 tarihine giderek 24 milyon km2’yi bulan gerçek harita’nın ne olduğuna bakabilirsiniz.

Sağlıcakla kalın.

Prof.Dr.İNANÇ ÖZGEN

Fırat Üniversitesi

Biyomühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi

Yazarın Tüm Yazılarını Görmek İçin TIKLAYINIZ 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.