DOLAR 32,3317 0.25%
EURO 35,0399 -0.26%
ALTIN 2.279,520,10
BITCOIN 22849361,61%
Elazığ

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HDP ANAHTAR PARTİ GÖRÜLMEMELİ

HDP ANAHTAR PARTİ GÖRÜLMEMELİ

ABONE OL
Nis 2, 2021 21:38
HDP ANAHTAR PARTİ GÖRÜLMEMELİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güneydoğu insanları umumiyetle dindardır. Dini hayatlarında bidat ve hurafeler ağır bassa da, İslama sıkı sıkıya bağlıdırlar. Ateist yada Zerdüş inancından olanların oranı % 1 i geçmez. Hali ahvalin böyle olmasına rağmen, HDP’nin 5 milyonun üzerinde oy almasını nasıl izah edelim ? Nasıl olurda; Allah’ı inkar edenlere siyasi destek verirler ?

“ Yukarıda Tanrı olsaydı, beni yine yanlış yola sevk edecekti. Allah’ta Kürt’ler için değerlidir. Kürt’leri şaşırtıyor. Kürt’lerin Allah’ı da onları yanlış yola sevk ediyor. Bunun için ben kendimin tanrısıyım!”(1)

“ Lise dönemlerinde büyük felsefilik bunalımı yaşadım. Tanrı ile savaş verdim, bu savaştan başarı ile çıktıktan sonra yarı Tanrı oldum !” 2)

Bu zırvalar Apo’nun yazdığı iki kitaptan alıntılardır. Başımızı iki elimizin arasına koyup düşünelim. Ve böylesine ruh hastasının arkasında 6 milyona yakın insanın nasıl yürüdüklerini, nasıl destek verdiklerinin sebeb-i hikmetini(!) anlayalım. Ve sonra HDP’i Türkiye siyasetinin etki merkezi olmaktan çıkaralım.

1- Sanat ve Edebiyatta Kürt Aydınlaması

2-Özgür Yaşamla Diyaloglar

HDP ; APO’ DUR, KANDİL’DİR, KÜRDİSTAN’ DIR

Türkiye’de arada bir güzel şeylerde olmuyor değil. ABD yaptırımı AKP, CHP, MHP ve İYİ PARTİ’yi bir araya getirdi, Amerika’yı birlikte kınadılar. HDP her zaman olduğu gibi bu milli meselede de ortak bildiriye katılmadı. Amerika safında yer aldı.

Bir kez daha gördük ve anladık ki; bu ülkede HDP ten başka hain yok. Bir defa daha gördük ve anladık ki; siyasi menfaatleri bir tarafa koyduğumuzda; milli meselelerde sağcısı solcusu bir araya gelebiliyoruz.

Geçmişte de böyle oldu. Kıbrıs Barış Harekatı sonrası Amerika ambargo ilan etmişti. Ecevit sonrası iktidara gelen Demirel ABD’nin 21 üssünü kapatmıştı. 1978 de Ecevit döneminde ambargonun kaldırılmasına rağmen, Amerikan üsleri açılmamıştı. Üsler 12 Eylül darbesinden sonra darbeciler tarafından açılmıştı. Nitekim Kenan ve ekini bu haltı yemişlerdi.

YAVUZ KUZGUN
Yazarın Tüm Yazılarını Görmek İçin TIKLAYINIZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.