DOLAR 32,3318 0.22%
EURO 35,0652 -0.27%
ALTIN 2.306,671,29
BITCOIN 22887933,29%
Elazığ
12°

KAPALI

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

NAZIM’LA YATIP KALKANLAR!

NAZIM’LA YATIP KALKANLAR!

ABONE OL
Nis 2, 2021 15:03
NAZIM’LA YATIP KALKANLAR!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nazım’ın şairliğine diyecek bir şey yoktur. Ancak”Kurtuluş Savaşı Destanı’na”, ”Memleketim” vb. şiirlerine bakarak, onu vatan ve Atatürk sevdalısı görmek ya ideolojik bağnazlık veyahut onu hiç tanımamaktır. Ben Türküm ve milliyetçiyim diyenlerin Nazım’ıda seviyor olması aklın iflas etmesi gereken bir noktadır.

İŞTE SİZE NAZIM :

1923 yılında yazdığı ”28 Kanini Sani” şiirini okuyunuz.Sevdalı olduğu Atatürk’e nasıl hakaret ettiğini görün.1928 yılında kaleme aldığı ”Arpa çayının İki Yanı” şiirini de okuyun.Kore’de savaşan (Ki Türk askerlerinin Kore’ye yollanması bana göre yanlıştır) askerlerimizin Çin ve Kuzey Kore askerlerine teslim olmasını isteyen şiirle 5 Mart 1953 yılında Stalin için yazdığı şiire bakın. 2 Aralık 1961 tarihinde Kruçev’e yazdığı ”19 yaşımdan beri yalnızca kalbim ve kafamla değil, geçmişimde de Sovyetler’e bağlıyım’ dizeleri ile başlayan mektubuna da bakın.

Kurtuluş Savaşı Destanı’nı yazan Nazım’ın İstiklal Savaşına katılmadığını, kendisine verilen görevi yerine getirmeyip ve bir deniz subayı olmasına rağmen Moskova’ya gittiğini bilir misiniz? Moskova’da İkinci Dünya Savaşında Kızıl Ordu için bir destan yazmak istediğini söylediğinde; çevresindeki savaşa katılmış Rusların ” Sen İkinci Dünya Savaşında Kızıl Ordu saflarında savaştın mı) sorusuna;”hayır” cevabını veren Nazım’a Rus askerlerinin ” öyle ise katılmadığın bir savaşın destanını nasıl yazacaksın” dediklerini bilir misiniz?

Nazım vatan şairi de Yahya Kemal, Ziya Gökalp, Mehmet Emin Yurdakul, Mehmet Akif, Nihal Atsız, Arif Nihat Asya, Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu, Atılla İlhan neyin nesi?

Hasılı; Nazım Hikmet’ten vatan ve Atatürk sevdalısı olursa: Lağım suyundan da abdest suyu olur.

YAVUZ KUZGUN
Yazarın Tüm Yazılarını Görmek İçin TIKLAYINIZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.