height="132" />
TÜRKEŞ VE ELAZIĞ

TÜRKEŞ VE ELAZIĞ

ABONE OL
Nis 2, 2021 14:23
TÜRKEŞ VE ELAZIĞ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kötü bir günden (deprem) sonra yine güzel bir hatıramı paylaşıyorum. Bu hatıratımı yazmama, Vehbi Coşkun Beyin Sivrice ile alakalı paylaşımı vesile olmuştur. Sağ olsunlar.

Yıl 1986..Sakarya Kombinasında İşletme Şefiyim.Türkeş Beyin, Sapanca gölü/ Vakıf Oteline teşrif edeceği bilgisini aldık. Bizde; Veteriner Hekimler olarak karşılama heyetine dahil olduk. Türkeş Beyi, Hendek ilçesinden aldık. Cuma günüydü. Hep birlikte cuma namazını Sakarya Orhan Gazi Camii’nde kıldıktan sonra; Türkeş Beyi Vakıf Oteline götürdük.

Kaldığı sürece her akşam ziyaretine gittik. Bir defasında epeyce sohbet etmek imkanına sahip olduk. Sohbet konusu Elazığ ve Hazar Gölüydü. Hoşnutsuz anlatışımdan Elazığ’da çok şeyin değişmediğini anlamıştı. Çok kısa bir süre göldeki ışıltılara( yakamoz) baktıktan sonra; Oğlum dedi : Hazar Gölü ismen ve manevi bakımdan, Hazar Denizinin küçük kardeşidir. Hazarbaba Dağıyla beraber turizm cenneti olabilir. Keza Elazığ sahip olduğu bu imkanlar ve zengin yeraltı kaynakları ile Türkiye Ekonomisinin öncül şehirlerinden biri olabilir.

Rahmetli bu bilgilerle yetinmemişti. Bu defa Azerbaycan, Elazığ, Urfa ve Kerkük kültürünün örtüştüğünü ve nihayetinde aynı kültür kaynağından beslendiklerini, Elazığ Hankendi ile Karabağ Hankendi’sinin bu gerçeğin örneklerinden biri olduğunu ifade etmişti.

Hasılı Başbuğla olan sohbet hayatımda hiç unutmayacağım bir sohbet olmuştu. Evet, biz Ülkücüler O’nun evlatlarıydık. Ama ne yazık ki, O’nu Türkiye’ye Başbakan yapamayan evlatları olduk. Ruhu şad olsun.

YAVUZ KUZGUN
Yazarın Tüm Yazılarını Görmek İçin TIKLAYINIZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.