height="132" />
2020 YILI SON MECLİS TOPLANTISI ONLİNE YAPILDI

2020 YILI SON MECLİS TOPLANTISI ONLİNE YAPILDI

ABONE OL
Ara 24, 2020 18:20
2020 YILI SON MECLİS TOPLANTISI ONLİNE YAPILDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası 2020 yılı son Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Ahmet Yaşar başkanlığında gerçekleştirildi.

2020 bütçesinin onaylanması ve 2021 yılı bütçesinin görüşülerek onaylanması ana gündemi ile yapılan Meclis Toplantısının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Yaşar, “Yüz yılda bir yaşanabilecek iki büyük felaketi üst üste yaşayan ilimizde, hayatın normalleşmesi ve çarkların dönmesi için Odamız her platformda yoğun gayret göstermiş ve hedeflediği projelerin bu zor günlerde ilerlemesi yavaş olmasına karşın mücadelemiz ve çalışmalarımız kararlıkla devam etmektedir” dedi.

2021 Yılının İş Dünyası ve Tüm İnsanlık İçin Hayırlar Getirmesini Diliyoruz…

Webinar üzerinden yapılan Meclis Toplantısının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Ahmet Yaşar, 2020 yılının hem Elazığ hem ülkemiz hem de dünya için büyük sıkıntıların yaşandığı bir yıl olarak hafızalara kazandığını ifade etti. Yaşar konuşmasında, “Malumunuz olduğu üzere 2020 ilimiz ve tüm dünya için büyük felaketlerin yaşandığı bir yıl oldu.

24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan 6,8 şiddetindeki depremde ilimizde 37 vatandaşımızı kaybettik. Yine COVİD-19 salgını nedeniyle de çok sayıda tanıdıklarımızı, yakanlarımızı ve ülke genelinde birçok değerimizi yitirdik. Meclis, Meslek Komitelerimiz ve Profesyonellerimizden bu süreçte yakınlarını kaybedenler oldu. Öncelikle her iki felakette hayatını kaybedenleri bir kez daha rahmetle anıyorum. Son olarak iş dünyamızı ve tüm halkımızı büyük üzüntüye boğan SGK İl Müdürümüz Sayın Ayhan Tuncer’i yitirdik. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi olarak merhuma bir kez daha Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

2020 yılının bu son toplantısında, 2021 yılının İlimiz, Ülkemiz ve tüm insanlık için sağlık ve huzur getirmesini ve tüm sıkıntıların geride kalmasını öncelikle Yüce Allah’tan niyaz ediyoruz.

Yaşanan bu zorlu süreçler içerisinde Odamızın tüm kurullarının iş dünyamız ve ilimiz için göstermiş olduğu gayretler ve tüm çabalar çok değerli olmuştur.

Deprem Sürecinde Elazığ TSO Önemli Rol Üstlendi…

Depremin ardından oluşturduğumuz kurullarımızla bir yandan halkımızın acil ihtiyaçlarının çözümü için gösterdiğimiz gayretler, bir yandan hayatın normalleşmesi hususunda atılması gereken adımlarla ilgili dosyalar, diğer yandan iş dünyasının hasarlarının tespiti ve raporlanması ve ilin tüm dinamikleriyle birlikte süreçlerin doğru işlemi için gösterilen gayretler inanıyorum ki, tarihe not düşecek nitelikte olmuştur.

Deprem ve COVİD-19 sürecinde iş dünyamız başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren ve acil çözüm bekleyen hemen her konu devletimizin zirvesine, bakanlıklara, TOBB ve ilgili kuruluşlara taşınmış ve bu süreç aynı duyarlılıkla devam etmektedir.

İş dünyamızın bu süreçte yaşadığı kayıpların tesipti ve içinde bulunduğu mevcut durum anketleri yapılmış, ilgili kurumlardan bu yılın ve önceki yılın istatistikleri çıkarılmış ve hazırlanan raporlar paylaşılarak talep ve beklentilerimizin haklılığı ortaya konulmuştur.

Talep Makamı Olan Odamız Sorun ve Beklentileri Devletin Zirvesine Taşıdı…

Talep makamı olan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası bu dönemde tarihi sorumluluklar üstlenerek, eğitimden sağlığa, turizmden ulaştırmaya, imalattan hizmete, iç ticaretten ihracata hiçbir alanı ihmal etmeden tüm sorun ve beklentileri ilgili kuruluşlara ulaştırarak TOBB nezdinde çözüm arayışlarını ıstarla sürdürmüş ve sürdürmektedir.

TOBB öncülüğünde yapılan Ekonomi İyileştirme Koordinasyon Toplantıları, Bölge Ekonomi Toplantıları, Sektör Toplantıları, TSO Konsey Toplantıları ve Bakanların katılımı ile yapılan değerlendirme toplantılarına hazırlıklı katılım sağlanarak etkili gündemler oluşturulması Yönetim Kurulumuz ve Sektör Temsilcilerimiz tarafından sağlanmıştır.

Depremin yaralarının sarılması ve COVİD-19 sürecinin en az hasarla atlatılarak, iç piyasaların canlı tutulması ve yerel esnafımızın ayakta kalabilmesi için ülke genelinde ses getiren tüm girişim ve adımlarımızdan elde edilen kazanımlarımızla birlikte 2021 için umutlu bekleyişimiz devam etmektedir.

Yılın son çeyreğinde ekonominin yeniden odağa alınması bu anlamda bizleri umutlandırmakta ve ekonominin çarklarının dönmesi hususunda alınan bir takım önlemler ve atılan adımlar yeni yıl ile birlikte yeni bir dönemin başlayacağı müjdesini vermektedir.

Projelerimiz Yavaşlamış Olsa da Kararlılıkla Devam Etmektedir…

İfade etmiş olduğum ve hepimizin yaşayarak şahit olduğumuz bu zorlu süreçte Odamızın ilimizin kalkınma ve gelişmesi hususundaki projelerinin de yavaşlamış olmasına rağmen kararlılıkla devam ettirilmesi Elazığ adına umut vermektedir.

Bu anlamda;

Elazığ 2.OSB,

Tarıma Dayalı Besi OSB,

Elazığ Jeotermal Sera OSB,

Karakoçan, Palu, Kovancılar Karma OSB,

Sektörel Sanayi Siteleri,

Elazığ TSO ve Paydaşlar öncülüğünde kurulan 5 ayrı üretim Kooperatifi ve Birlikler,

Odamız tarafından hazırlanan AB ve Yerel Kaynaklı Projelerimizin 2021 yılında hız kazanarak Elazığ için yeni bir dönemi başlatacak büyük ve vizyoner çalışmalar olduğu muhakkaktır.

Umudumuzu bir an olsun kaybetmeden, iş dünyası ve tüm halkımızın bizlerden beklentilerinin bilinci içerisinde hizmetlerimizi sürdürmeye ekip ruhu ve kararlılıkla devam ettireceğiz.

Bu vesileyle;

Hepinize ayrı ayrı olmak üzere göstermiş olduğunuz özverili katkılar nedeniyle sonsuz teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyor, Yeni yılın; sizlere, ailenize, ilimize, ülkemize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum” değerlendirmelerinde bulundu.

Gündem maddelerinin görüşülerek, Oda Yönetim Kurulu Faaliyet Raporunun okunmasının ardından, Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan tarafından yapılan çalışmalarla ilgili olarak bilgiler verildi. Toplantı serbest kürsü bölümünde Meclis Üyelerinin görüş ve önerilerinin alınması ile sona erdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.