height="132" />
İSTİHDAMA KATKI SAĞLAYACAK BİNLERCE GENÇ YETİŞİYOR

İSTİHDAMA KATKI SAĞLAYACAK BİNLERCE GENÇ YETİŞİYOR

ABONE OL
Ara 16, 2020 11:44
İSTİHDAMA KATKI SAĞLAYACAK BİNLERCE GENÇ YETİŞİYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

4 yıl boyunca 12 ilde sürecek çıraklık ve mesleki eğitim programı hakkında bilgi veren TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken,  “14 bin 499 Türk ve Suriyeli çırak öğrenciye destek olacağız” dedi.

Ülkemizde Türk ve Suriyeli başta 14-17 yaş arasındaki gençleri kapsayacak çıraklık ve mesleki eğitim programı ile istihdama da katkı sağlanacağını vurgulayan Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “İMEP’in açılış toplantısını Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile konfederasyonumuzun işbirliği ile 16 Aralık’ta dijital ortamda gerçekleştireceğiz. Örgün eğitime devam etmeyen 14-17 yaş arasındaki Türk ve Suriyeli çocuklar ve gençler, 18-45 yaş arasında mesleki becerisi kısıtlı olan kayıtlı istihdama erişemeyen Türk ve Suriyeli yetişkinler, çırak öğrenci ihtiyacı olan esnaf ve sanatkârımız, bu programda öncelikli hedefimiz olacak. Adana, Ankara, Bursa, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya ve Mersin olmak üzere 12 ilde 4 yıl boyunca sürecek programda çıraklık ve mesleki eğitimin öneminin anlaşılması, istihdama katkı sağlayacak binlerce genç yetiştirmek en önemli amacımız. Özellikle kayıt dışı istihdamın bitirilmesine yönelik atacağımız bu adımda mesleki beceri kursları, kariyer gelişimine yönelik danışmanlık hizmetleri, çıraklık eğitiminin avantajlarının tanıtılması konusunda yapılacak farkındalık çalışmaları gibi konularda destekler olacak” diye konuştu.

Çocuk İşçiliği İle Mücadele

Çıraklık ve mesleki eğitimin işsizlik, kayıt dışı istihdam ve çocuk işçiliği ile mücadelede kilit nokta olduğunu hatırlatan Palandöken, “Ülkemizde 4 milyon mülteci ve sığınmacı mevcut. Bu kişiler içerisinde 14-17 yaş aralığındaki gençlerde ise okullaşma oranının düşük olmasının temel sebebi ekonomik nedenler ve okumak yerine çalışmak zorunda olmaları. Bu durum tabii kayıt dışı istihdama da, işsizliğe de çocuk işçiliğine de neden oluyor. Altın değerinde kilit nokta ise mesleki eğitim. Çalışan çocukların çocuk işçiliğinden kurtularak devlet korumasında mesleki beceri kazanmak üzere çıraklık eğitimine dahil olması çok önemli. Bu nedenle İMEP bu noktada yıllardır çalışmalar yaptığımız kayıt dışı istihdamla mücadele ve çocuk işçiliğinin azaltılması noktasında çok önemli bir adım daha olacak” şeklinde belirtti. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.