DOLAR 32,3458 0.26%
EURO 35,1131 -0.06%
ALTIN 2.301,571,07
BITCOIN 22896112,89%
Elazığ
10°

AZ BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

MİLLET KÜTÜPHANESİNE KİTAP SEFERBERLİĞİ BAŞLATTILAR

MİLLET KÜTÜPHANESİNE KİTAP SEFERBERLİĞİ BAŞLATTILAR

ABONE OL
Ara 15, 2020 13:52
MİLLET KÜTÜPHANESİNE KİTAP SEFERBERLİĞİ BAŞLATTILAR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Malatya Turgut Özal Üniversitesi tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesine kitap seferberliğine destek yapıldı.

Merhum Emekli Cami imamı Abdulkadir Uçkaç’ın oğlu Muaviye Uçkaç tarafından gerçekleştirilen kitap yardımına Malatya Turgut Özal Üniversitesi ev sahipliği yaptı. Merhum Emekli Cami imamı Abdulkadir Uçkaç’ın özel kütüphanesinde bulunan,  içersinde el yazması kitapların da olduğu 2000’den fazla kıymetli eserin yer aldığı  koliler Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesinde yer almak üzere Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde kolilenerek ve yola çıktı.

Kitap seferberliğinin önemine vurgu yapan Rektör Prof. Dr. Aysun BAY KARABULUT, “ Merhum Emekli Cami imamı Abdulkadir Uçkaç’a bu vesile ile bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Bugün böyle anlamlı bir yardıma katkı sağlamamıza imkan veren değerli hayırsever Muaviye Uçkaç’a ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Kitap Okumak Engel Tanımaz…
Rektör Prof. Dr. Karabulut, “Kitap bizi hayata hazırlamakla birlikte önümüzdeki engelleri aşmamızda, bir anahtar görevi görmektedir. Öğrencilerimize hayatlarında karşılaştıkları zorlukları aşmak, kısaca hayatta başarılı olabilmek için kitap okumayla ilgili önerilerimizi her fırsatta yineliyoruz. Kitap okumak, sadece çocukların ve öğrencilerin işi değildir. Aklın, her yaşta ilim ve fikirle, faydalı bilgilerle beslenmeye ihtiyacı vardır. Hangi yaşta olursa olsun herkes haftada bir kitap, ayda bir dergi okumaya gayret etmelidir. Kitap okumak engel tanımaz diyerek bizler de Engelsiz Kütüphane çalışmalarımızı tamamlayarak engelli kardeşlerimiz için sesli kitap olanakları sağlıyoruz. Bu anlamda bir kez daha bu yardıma destek olan herkese teşekkürlerimi iletiyor, böylesi etkinliklerin üzerimizde motivasyonu arttırmasını ve Kitap Seferberliğinin artarak devam etmesini diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Kitap seferberliğine Rektör Prof. Dr. Aysun BAY KARABULUT, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Aladağ, Prof. Dr. Süleyman Serdar Karaca, Genel Sekreter Özlem Akltuntaş ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergün Kutlusoy katıldılar.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.