height="132" />
VALİ YIRIK’TAN İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJI

VALİ YIRIK’TAN İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJI

ABONE OL
Ara 9, 2020 17:14
VALİ YIRIK’TAN İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ Vali Erkaya Yırık, 10 Aralık İnsan Hakları Günü münasebetiyle mesaj yayınladı.

Vali Yırık mesajında şu ifadelere yer verdi; “Tüm insanların dil, din, ırk, cinsiyet ve yaş gibi farklılıklarıyla doğuştan eşit bir şekilde sahip olduğu hak ve özgürlükleri teminat altına alan ve 10 Aralık 1948 tarihinde Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ülkemizde de 1949’da yürürlüğe girmiştir.
İnsan hakları insana yakışır, onurlu bir yaşam için gerekli olan değerlerdir ki bunların en önemlisi insanın yaşama hakkıdır. Yaşama hakkına saygı duyulması ve kişi güvenliğinin sağlanması uygar ve medeni bir toplum olmanın gereğidir. “İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın” düsturunu kendine ilke edinen Devletimiz muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkma hedefi doğrultusunda ülkemizde insan hakları standartlarının en yüksek düzeye çıkarılması amacıyla tüm vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlüklerden eşit şekilde yararlanması için önemli reformlar hayata geçirilmiş ve geçirilmeye devam etmektedir.
Bu vesile ile, hem ülkemizde hem de tüm dünyada insan haklarının en kamil haliyle hayata geçirildiği, insanların hem maddi hem de manevi olarak kendini güçlü kılabileceği mutlu ve müreffeh bir gelecek temennisiyle İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin kabul edilişinin 72’nci yıl dönümünü ve takip eden hafta içinde kutlanan İnsan Hakları Haftası’nda tüm vatandaşlarımızın “Dünya İnsan Hakları Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, saygılar sunuyorum.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.