DOLAR 32,3699 0.15%
EURO 34,9662 -0.31%
ALTIN 2.324,070,21
BITCOIN 22796201,41%
Elazığ
10°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

KUR’AN’A GÖRE MÜSLÜMAN

KUR’AN’A GÖRE MÜSLÜMAN

ABONE OL
Nis 2, 2021 12:49
KUR’AN’A GÖRE MÜSLÜMAN
0

BEĞENDİM

ABONE OL

” Bu yazım; ehil heyetler ve uzman şahıslar tarafından hazırlanan ikisi açıklamalı; altı Kur’an Mealinin dikkatle, A dan Z ye okunması sonucu özetlenen bir yazıdır.”

Müslüman; sadece Allah’a kulluk eder. Daima Allah’ı anar. Yalnızca, O’ndan korkar, O’na ve Resulü Hz. Muhammed’e inanır. Allah’ın emir ve yasaklarına uyar, ibadetini bedeni ve yüreğiyle yapar.

Müslüman; alçak ve latif gönüllüdür., Merhametli ve yumuşak huyludur. Her daim iyi ve güzel davranışlar içinde olur. Hayırda yarışır, hoş görülü ve bağışlayıcıdır. Dinde aşırılığa kaçmaz. İyiliği esas alır, kötülükleri men eder.Güzel huyları simasına yamsımıştır. Lisanı düzgün ve kibardır.Tevazu sahibidir. Yersiz bir gurura kapılıp, insanlara üstünlük taslamaz. Kimseyi aşağılamaz ve alay etmez.

Müslüman; yalanı sevmez, yalan söylemez. Yapamayacağı şeylerin vaadini vermez, verdiği sözüde tutar. İki yüzlü ve kibirli değildir. Gıybetten ve dedikodudan  uzak durur. Öfkeye kapılmaz,sabırlıdır. Kin beslemez, düşmanına bile iyi davranır. İffetlidir, nefsine uymaz, hatasında direnmez.

Müslüman; adildir, hakkı ve adaleti ayakta tutar. Kendisinin ve yakınlarının aleyhine de olsa adaletle şahitlik eder. Haksızlıklar ve zulümlerin karşısında durur. Cesur, kararlı ve güvenilirdir. Cimri olmayıp hayır ve hasenat sahibidir.  Devlet malına el uzatmaz. Yetımler ve yoksulları korur. Faiz, yolsuzluk dahil her türlü haramdan kaçınır.

“Resulüm ! Sana vahyedilen Kitab’ı oku ve namazı kıl. Muhakkak ki, namaz haysızlıktan ve kötülükten alıkoyar. Allah’ı anmak elbette ibadetlerin en büyüğüdür. Allah yaptıklarınızı bilir.” Ankebut: 45

Allah böyle buyuruyor. Hiç şüphesiz doğrudur. Namaz insanları hayasızlıklar  ve kötülüklerden kurtarır. Lakin, kılınan namazlar insanları hayasızlıklardan ve kötülüklerden  alıkoymuyorsa bu duruma ne diyelim ?

KABİL GİBİ SONRADAN YANAN  OLMAYALIM

” Ey Musa ! Onlara,Adem’in iki oğlunun haberini gerçek anlat: Hani birer kurban takdim etmişlerdi de birisinden kabul edilmiş, diğerinden ise kabul edilmemişti. ( Kurbanı kabul edilmeyen kardeş, kıskançlık yüzünden ) ** Andolsun seni öldüreceğim** dedi. Diğeri de** Allah ancak takva sahiplerinden kabul eder** dedi ( ve ekledi:) Maide: 27

” Andolsun ki sen, öldürmek için bana elini uzatsan( bile) ben sana, öldürmek için el uzatacak değilim. Ben, alemlerin Rabbi olan Allah’tan korkarım.” Maide: 28

”Ben istiyorum ki, sen, hem benim günahımı hemde kendi günahını yüklenip ateşe ayılacaklardan olasın; zalimlerin cezası budur.” Maide: 29

” Nihayet nefsi onu, kardeşini öldürmeye itti ve onu öldürdü; bu yüzden kaybedenlerden oldu.” Maide: 30

” Derken Allah, kardeşinin cesedini nasıl gömeceğini ona göstermek için yeri eşeleyen bir karga gönderdi.( Katil kardeş) ** Yazıklar olsun bana! Şu karga kadar olmadım mı ki, kardeşimim cesedini gömeyim** dedi ve ettiğine yananlardan oldu. Maide:31

Bu dünya Kabil olmakta var, Habil olmakta var. Ama Ahiret Yurdunda sadece Habiller olacak.

PEYGAMBER EFENDİMİZDEN GÜZEL SÖZLER

” Birbirinizi kıskanmayınız, birbirinize kin tutmayınız, birbirinize çirkin sözler söylemeyiniz, birbirinize sırtlarınızı dönmeyiniz, kiminiz kiminizi arkasından çekiştirmesin. Allah’ın kulları kardeş olunuz.”

” Bütün canlılara merhamet edin. Bir hayvan gördüğünüzde      yemek ve su verin. Bu öyle bir sevaptır ki, buna şahit olan melekler o kimseye güzel dualar eder ve bunun sevabını yazmaktan elleri yorulur.”

” Kalbinin yumuşamasını ve ruhunun huzurla dolmasını isteyenler , yetimlerin başını okşasın, karnını doyursun.”

” Kalbi dürüst olmadıkça kulun imanı doğru olmaz. Dil doğru olmadıkça kalbi doğru olmaz.”

” Devlet malından bir hırka bile aşıran; savaşta ölse bile şehit olmaz.”

YAVUZ KUZGUN
Yazarın Tüm Yazılarını Görmek İçin TIKLAYINIZ

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.