DOLAR 32,3799 0.18%
EURO 35,0599 -0.1%
ALTIN 2.324,610,24
BITCOIN 2265056-1,72%
Elazığ
13°

KAPALI

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

KENT-KÖY PROJESİNİ İNCELEDİ

KENT-KÖY PROJESİNİ İNCELEDİ

ABONE OL
Eki 7, 2020 07:54
KENT-KÖY PROJESİNİ İNCELEDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çocukların Yeni Gözdesi “Kent- Köy Projesi” Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, çocuklara yönelik sosyal projeleri arasında yer alan ve ziyaretçilerini ağırlamak için gün sayan ‘Kent-Köy Projesi’nin son aşamalarını görmek üzere, alanda incelemelerde bulundu.

Çaydaçıra Mahallesi TOKİ 1. Etap Konutları arkasında yer alan sosyal projede, inşa ve çevre düzenleme çalışmaları bitti. Yeşillendirme ve çalı grubu bitki dikim çalışmaları ise hızla sürdürülüyor.

Amaç Çocukları Doğal Yaşamla Tanıştırmak

Beton binalar arasında sıkışmış çocuklar için hayata geçirilen önemli projede, çocukların kitap ve tabletlerden bildikleri hayvanları daha yakından görmesi, sofralarımıza gelen organik ürünlerin nasıl yetiştirildiğini bilmesi, emeğin ve alın terinin ne demek olduğunu anlaması, kısaca öz kültürünü benimsemesi ve yaşatması amaçlanmaktadır.

Projede Neler Var?

45.000 metrekarelik alan üzerine inşa edilen ve tarih temalı Osmanlı, Selçuklu, Orhun ve Cumhuriyet giriş kapılarının yer aldığı projede, çocuk eğitim ve aktivite noktaları, meyve bahçeleri, köy çeşmesi, yel değirmeni, su değirmeni, köy kahvesi, organik ürün marketi, midilli at, kuzu, ördek, kaz, tavuk gibi hayvanların bulunduğu çiftlik alanı, kondisyon alanı, bisiklet parkuru, yürüyüş alanları, mescit ve otopark mevcut.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.