height="132" />
MUHAMMET FATİH SAFİTÜRK

MUHAMMET FATİH SAFİTÜRK

ABONE OL
Nis 2, 2021 12:06
MUHAMMET FATİH SAFİTÜRK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu isim size hiç yabancı gelmeyecek. Şehit Muhammet Fatih SAFİTÜRK. Hem MUHAMMET, Hem FATİH, Hem de SAFİTÜRK.  

12 Eylül 1981 ‘de Sakarya ilinin Pamukova ilçesinde doğdu.  Annesinin tabiriyle “Dört dörtlük müslümandı” Şehit makamına ulaşmasa; İlçe Kaymakamı, belki ileride Vali, belki de İçişleri Bakanı ve ilerisi.

İlçede görev yaptığı sırada TRT’nin yapmış olduğu Belgesel de; terör örgütünün yapmış olduğu hendek kazma eyleminde, vatandaşın mağdur olmaması için yapmış oldukları çalışmaları, vatandaşların ve memurların zarar görmemesi için neler yaptığını sırlamıştır. Bu konuşmasında terör örgütünün kutsallara yapmış olduğu saygısızlığa “Cami hopörlerinden şarkı dinletmesine” değinmiştir. Bu konuşmasında bile çekingen, saf ve iman dolu duruşunu göstermiştir. Evinde yapılan röportajda yavrusu dışarda patlayan bomba için “Balon patlıyor” oyunu zannettiğini söylemişlerdir. Evet bomba patlıyordu ama oyun değildi. Eşinin okuduğu şiirde “Canım yavrularım” dedikleri yine o bölgenin insanlarıydı. Yavrusunu teslim ettiği bakıcısı yine o bölgenin insanıydı.

Derik ilçesi ki benimde Güneydoğu zamanlarımda haftada 1 kere gittiğim, mikroklima özelliği taşıyan “Zeytin” ağaçları ve kendine has lezzetiyle “Derik Zeytini” hüvviyeti kazanmış, gelişmeye açık, üzüm bağlarıyla görülmeye değer, tanıdığım güzel insanlarıyla farklı ve görülmeye değer bir yerdi. Kaymakam bey, yaptığı röportajda ilçe için önemli olan zeytin yağını masasına koyarak kısa zamanda bu ilçeyi ne kadar sahiplendiğini göstermekteydi.

Din görevlisi olan babasının ifadesiyle maddi gücüm diğer çocuklarım için yoktu. Ama bu çocuğum olduğumda iki kurban kesebildim demişti. O da “devlet için, millet için” kurban olmuştu. O da babasına “Kaymakam olup seni gururlandıracağım” demişti.  Görevli olduğu ilçenin tamamen işgal olduğunu, 1 hafta sonra yarısının temizlendiğini daha sonra tamamının temizlendiğini belirtmiştir. Beraber görev yaptığı tüm memurlarına “kardeşim” ifadesi kullanmıştır. Ama maalesef belki de kardeşim dediği “bazı insanların” verdiği istihbaratla şehadet makamına ulaşmıştır. Kaymakam olarak geldiği ilçeden beyaz kıyafetlerle “memleketin koynuna” yolculuk etmiştir.

İnsan ekmek yediği insana ihanet edermi? Habil ve Kabil’den gelen bu ihanet bitermi? Bitmez!!!! İnsanın olduğu yerde ihanet BİTMEZ.

İçtiği çayın parasını bile veren, kullandığı “iki telefondan birini şahsi, birini devlet işleri için” kullanacak kadar da iman sahibiydi.” Ne Mutlu Vatanı İçin Can Verenlere

Allah mekanını cennet, bizleri de sana komşu eylesin.

 

Prof.Dr.İNANÇ ÖZGEN

Fırat Üniversitesi

Biyomühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi

Yazarın Tüm Yazılarını Görmek İçin TIKLAYINIZ

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.