DOLAR 32,3302 0.22%
EURO 35,0767 -0.17%
ALTIN 2.279,730,11
BITCOIN 22819091,47%
Elazığ

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

KİMDİR GAZETECİ?

KİMDİR GAZETECİ?

ABONE OL
May 13, 2023 11:57
KİMDİR GAZETECİ?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazeteci, gerçek kaynağından elde ettiği bilgiyi haberleştirerek okurlara sunan kişidir.

Gazetecilik mesleğini icra eden, güncel konular, olaylar ve kişiler hakkında bilgi toplayıp tarafsız bir şekilde yayımlayan gazeteci, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biridir.

Görsel, işitsel ve yazılı olarak kamuoyunu aydınlatan gazeteci vatandaşın gözü, dili, kulağıdır. Halkın talep ve beklentilerini yansıtandır. Devletle vatandaşı birbirine bağlayan bir köprü görevindedir.

Gazeteci halkın sorunlarıyla dertlenen, sevinçleriyle mutlu olandır. Gördüğü güzellikleri yazmasının yanı sıra aksak giden durumları da uygun bir dille eleştirerek çözüm bulunmasına çalışandır.

Toplumun her konuda yaşadığı sorunları ve bu sorunların çözüm önerilerinin bulunmasını sağlamaya çalışandır.

Haberi okuyucuya ulaştırırken gazetecilik ilkelerine uyularak hareket edilmesi işini hakkıyla yapan gazetecilerin olmazsa olmazıdır.

Yerel medya bulundukları şehirlerin tanıtımına ve kalkınmasına katkıda bulunandır. Toplumdaki birlik ve beraberliğin sağlanmasına ve devam etmesine destek verendir.

Kamuoyunu doğru, tarafsız ve objektif bir şekilde bilgilendirmek adına çok önemli bir görevi üstlenen gazeteci planlı ve programlı çalışmak zorunda olandır. Her dakikası çok değerlidir.

Her an haber peşinde koşandır. Çalışma saati mefhumu yoktur. Bazen sabahın köründe, bazen gecenin yarısında klavyenin tuşlarına basandır.

Görevi uğruna yeri geldiğinde uykusundan, sosyal hayatından, sağlığından, ailesinden vazgeçendir. Yoğun çalışma temposu içerisinde çoğu zaman yemek yemeye bile vakit bulamayandır.

Görevi başında tartaklanan, küçük görülen, hakaret edilen, yorum yaptığında beğenilmeyen, yapmadığında eleştirilen çilekeş insanlardır.

Genellikle bel ve boyun fıtığı ile görme bozukluğu hastalıklarına yakalanmış ya da yakalanma adayıdır.

Kısacası Gazetecilik mesleği çok zevkli olmasının yanı sıra oldukça özveri ve itina gösterilmesi gereken, fedakârlık ve sorumluluk isteyen, zor şartlarda yapılan bir meslektir.

Bir gazetede, TV’de, radyo veya haber sitesinde okuyucunun birkaç dakika içerisinde okuduğu, izlediği veya dinlediği bir haberin veya köşe yazısının oluşum süreci bazen saatler alabilir. Haberlerin okuyucuya ulaşma sürecinde pek çok çalışan rol alır. Bu zorlu sürecin sonunda okuyucuların takdiri ile verilen emeğin karşılığı bulunmuş olur.

Kamuoyunun bilgilendirilmesinde doğru ve güvenilir haber yapma, objektif olma, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde barındıran bir mesleği icra eden gazeteciler olarak bizler mesleğimizi zorluklarıyla birlikte seviyoruz ve bu mesleği yaptığımızdan dolayı kendimizle gurur duyuyoruz.

Bazı zamanlar istediğimiz gibi gitmeyen, aksayan, bizi mutsuz eden durumlar olsa da umutsuzluğa kapılmadan, gücümüzün yettiğince elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışarak, şehrimizin ve halkımız eksiklikleri ve beklentilerini göz önüne getirerek okurlarımızın takdirine sunmaya devam edeceğiz.

“1o Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” münasebetiyle zorlu şartlar altında hakkını vererek görevini en iyi şekilde yerine getiren tüm meslektaşlarımın gününü kutlarım.

Yazarın Tüm Yazılarını Görmek İçin TIKLAYINIZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.