DOLAR 34,2873 0.49%
EURO 37,2318 0.45%
ALTIN 2.980,460,89
BITCOIN 23264291,37%
Elazığ
10°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

   
   
Eğitimi Bitirme Kanunu ! (ÖMK)

Eğitimi Bitirme Kanunu ! (ÖMK)

ABONE OL
Eki 7, 2024 15:17
Eğitimi Bitirme Kanunu ! (ÖMK)
0

BEĞENDİM

ABONE OL
 

Öğretmenlik Mesleği Kanunu (ÖMK) teklifi, eğitim camiasında geniş tartışmalara neden olmaya devam ediyor.

Eğitim-İş Sendikası, diğer eğitim sendikalarıyla birlikte bu yasa teklifine karşı Milli Eğitim Bakanlığı önünde protesto düzenleyerek, siyah çelenk bıraktı. Protestonun ardından Ankara Valiliği ve emniyetin müdahalesine rağmen TBMM önünde bir basın açıklaması yapıldı.

Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay, öğretmenleri “kursiyer” statüsüne indirgeyen ve diplomasını geçersiz kılan bu kanunun kabul edilemez olduğunu vurguladı. Özbay, kanunun öğretmenlerin haklarını korumadığını, disiplin cezalarını ağırlaştırarak öğretmenleri baskı altına aldığını ve siyasi iktidarın kendi memurunu yaratma projesinin bir parçası olduğunu belirtti.

Özbay, kanunun öğretmenlerin tatil haklarını kısıtlayarak nöbet ve merkezi sınav görevlerini dayattığını, öğretmenlerin özlük haklarını ihlal eden bu düzenlemeye karşı mücadelenin süreceğini söyledi. Ayrıca, uzman öğretmen ve başöğretmen unvanlarının kıdem temel alınarak düzenlenmesini ve tüm öğretmenlere adil ücretlendirme yapılması gerektiğini savundu. Özbay, öğretmenlerin güvencesiz ve geçici statüde değil, daimi olarak istihdam edilmesi gerektiğini belirterek, bu kanunun yürürlükten kalkması için mücadele edeceklerini ifade etti.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.