DOLAR 34,2199 0.28%
EURO 37,1363 0.18%
ALTIN 2.983,340,99
BITCOIN 23276551,19%
Elazığ
10°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

   
   
Çocuklarımızın Mahremiyetine Biz Saygı Duyuyor muyuz ?

Çocuklarımızın Mahremiyetine Biz Saygı Duyuyor muyuz ?

ABONE OL
Eyl 23, 2024 15:41
Çocuklarımızın Mahremiyetine Biz Saygı Duyuyor muyuz ?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
 

Çocuklarımıza Mahremiyet Eğitimi Veriyor muyuz?

Herkese merhabalar, 

Uzun zamandır kaleme almak istediğim bir konuydu Mahremiyet  Eğitimi , Toplum vicdanının da şahit olduğu, hepimizin sonucu merakla ama en çokta bir an önce   çözülmesini umut ettiğimiz Narin Güran cinayetinin ardından sıkça dile getirilmesin bir kez   elzem olduğunu düşündüğüm Mahrem..

Neydi Mahrem? 

 

Bize özel ve saklı olan ,dokunulsun veya bilinsin istemediğimiz, biz alanlarımız..

Peki Mahremiyet sadece yetişkin hayatına dair, yetişkin hayatına dahil midir?

Çocuklarımıza  mahremiyeti öğretiyor ve bu alanlarına, sınırlarına bizler de saygı duyuyor muyuz ? 

Mahremiyet Eğitimi de diğer tüm eğitimlerde olduğu gibi ailede başladığımız bir eğitimdir. Öğretmekle kalmayıp, öğretmeye çalıştıklarımızı bizim de uygulayıp, uyumlandığımız bir eğitim sürecidir. Çocuklar normali önce evlerimizde öğrenir.  Mahremiyetini ihlal eden öncelikle aileler olursa çocuklar bunun normal  ve olması gereken olduğunu öğreneceği için, suiistimale uğrayabilir ve istismara açık hale gelebilirler.  Çocuğumuza  bedeninin sadece ona ait olduğunu, o istemeden kimsenin dokunamayacağını, iyi dokunuş, kötü dokunuş ayrımını, dokunulmaması gereken vücut bölgelerini, istemediği hiç bir şeyi yapmak zorunda olmadığı ve hayır deme hakkının olduğunu, istemediği / maruz kaldığı ortam ve durumda bulunmamak için yardım isteyebileceğini ve bunun için  gerektiğinde “çığlık atmayı” öğretmeliyiz .

Mahremiyet Eğitimi Ne Zaman Verilmeye Başlanmalı?

4- 6 yaş aralığında vermenin doğru zamanlama olduğunu söylemekle birlikte,  3 yaş itibariyle de yine ve hep  çocuğun anlayabileceği düzeyde ve merak ettiği kadarıyla olmasının doğru olduğunu söylemek  yanlış olmayacaktır.

Çocuklarımız yarınlarımızın emaneti ve sahibi, hepsi çok kıymetli ..

Mahremiyet Eğitimine önem verelim, ihtiyaç duyulduğunda veya yetersiz kaldığımızı hissettiğimiz anlarda uzman desteğini almaktan çekinmeyelim.

Melike ALTUNTAŞ 

Aile Danışmanı

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.