DOLAR 34,2453 0.36%
EURO 37,2320 0.44%
ALTIN 2.989,371,20
BITCOIN 23390592,71%
Elazığ
13°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

   
   
Okul Kış Saati Uygulaması Nasıl Olacak?

Okul Kış Saati Uygulaması Nasıl Olacak?

ABONE OL
Eki 18, 2024 14:27
Okul Kış Saati Uygulaması Nasıl Olacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), “kış saati” uygulaması ve ders başlangıç saatleriyle ilgili bir genelge yayımlayarak, illerdeki ders saatlerinin düzenlenmesi konusunda valiliklere yetki verdi.

Genelgede, valiliklerin ders saatlerini belirlerken gün doğumu ve batımı ile toplumsal şartları göz önünde bulundurması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin, eğitim-öğretimi aksatmayacak ve öğrencilerin olumsuzluk yaşamayacağı şekilde düzenlenmesi gerektiği belirtildi.

Genelgeye göre, Türkiye genelinde ileri saat uygulaması devam edecek, yani yaz saati uygulaması kışın da sürecek. Bununla birlikte, il bazlı düzenlemeler yapılarak valiliklerin, bölgesel farklılıkları dikkate alarak ders saatlerini ayarlama yetkisi bulunuyor. Böylece, öğrenci güvenliği ve toplumsal şartlar doğrultusunda yerel çözümler üretilecek.

Bu düzenlemeler kapsamında, okulların ders başlangıç saatleri, bölgelerdeki şartlara uygun olarak valilikler tarafından belirlenecek ve öğrencilerin güvenliği ile eğitim kalitesi göz önünde bulundurulacak.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.