DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18366960,50%
Elazığ
26°

HAFİF YAĞMUR

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

   
   
Elazığ’da Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 2 Tutuklama!

Elazığ’da Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 2 Tutuklama!

ABONE OL
Haz 27, 2024 15:36
Elazığ’da Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 2 Tutuklama!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
 

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 26 Haziran 2024 günü önemli bir operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda, illegal yollardan ülkemize giriş yapan düzensiz göçmenlere ve onları kaçıran organizatörlere yönelik çalışmalar yapıldı.

Rutin kontroller sırasında çevre illerden Elazığ’a gelen araçlarda yapılan incelemede, yabancı uyruklu 5 şüpheli göçmen yakalandı. Sorgulamalar sonucunda, bu göçmenlerin para karşılığında sınır illerinden batı illerine, Elazığ güzergahı kullanılarak göçmen kaçakçılığı şebekesi tarafından taşındığı tespit edildi.

Operasyonda, şüpheli organizatörler İ.B. ve B.S. de gözaltına alındı. Göçmen Kaçakçılığı suçundan emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler, adli makamlara sevk edildi ve tutuklandı.

İllegal yollardan ülkemize giriş yapan yabancı uyruklu şahıslar ise İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi.

 

Bu operasyon, Elazığ’daki göçmen kaçakçılığıyla mücadelede önemli bir başarı olarak değerlendiriliyor. Emniyet güçleri, göçmen kaçakçılığıyla mücadeleye kararlılıkla devam edeceklerini ve bu tür olaylara karışanları adalete teslim edeceklerini açıkladılar.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.