height="132" />
ONLİNE İLAÇ SATIŞINA ECZACILAR TEPKİLİ

ONLİNE İLAÇ SATIŞINA ECZACILAR TEPKİLİ

ABONE OL
Nis 5, 2021 23:00
ONLİNE İLAÇ SATIŞINA ECZACILAR TEPKİLİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Eczacıları Birliği, online mecralarda ilaç satışının pandemi döneminde pik yapmasıyla beraber harekete geçti ve ilgili birimlere şikayetlerde bulundu. Halk sağlığını temel aldıklarını, pek çok alanda kamu kurumu ve özel sektör ile iş birliği yaptıklarını vurgulayan Türk Eczacıları Birliği, Türkiye’de ilaçların tek yasal satış ve temin kanalının eczaneler olduğunu vurguladı.

HUKİKİ YOLLARA BAŞVURULACAK
Türk Eczacıları Birliği tarafından hazırlanan ihtar metninde, ilgili platformların internetten ilaç satışına karşı daha güvenli hale getirilmesi istendi ve bu mecralarda ilaç satışının devam etmesi halinde hukuki yollara başvurulacağı ifade edildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “İlaçlar ve ilaç kategorisinde değerlendirilmesi gereken ürünler; üretim, saklama koşulları, dağıtım, imha gibi tüm aşamalarda sağlık profesyonellerinin gözetiminde olmalıdır. Bu ürünlerin yeri eczaneler; bu ürünlerle ilgili söz söyleyebilecek kişiler yalnız ve yalnızca hekimler ve eczacılardır.”

DENETİMLER YETERSİZ
Satıcılara yer sağlayan online platformların denetimlerinin yetersiz olduğunun tespit edildiğinin belirtildiği açıklamada, “Bu konuda yapılan sözel geri dönüşlerin ‘bizler yer sağlayıcıyız bunu satıcılar yapıyor’ gibi savunmalar olması sebebiyle halk sağlığını tehlikeye atanlara karşı ciddi bir önlem alınmayacağından endişeliyiz” denildi. (BSHA-Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.