height="132" />
TERÖRLE MÜCADELE

TERÖRLE MÜCADELE

ABONE OL
Nis 2, 2021 21:41
TERÖRLE MÜCADELE
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Soruyorum müttefike, muhalife, terörle mücadeleyi siz ne zannediyorsunuz? Ben söyliyeyim…

ABD yönetimine soruyorum, 2018’de 3 PKK terör örgütü elebaşının yakalanması hakkında girişiminiz oldu, ödül vadettiniz. Peki, sonuç ne oldu? Eğer ABD, Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan’ı teslim etseydi bugün Türk-ABD ilişkileri nasıl olurdu?

Muhaliflere soruyorum, 10 Şubat günü PKK terör örgütünün elebaşlarından biri (örneğin Murat Karayılan) Gara’ya yapılan Pençe Kartal-2 Harekatı’nda etkisiz hale getirilseydi, sizce bu bir müjde olmaz mıydı?

Terörle mücadelede işler böyledir. Bazı ülkeler (ABD de olsa,) teröriste terörist der ama geri planda (ki örtülü harekât bundan dolayı yapılır,) kullandığı maşayı kaybetmek istemez. Bazı politikacılar teröriste terörist bile demez ama açıkça hasmını, iktidarı hedef alır.

Terörle mücadelede işler zordur. Tam dersiniz ki bu iş tamam, ama bir arka kapı vardır ve siz böyle olduğunu ancak işin içine girince, sahadayken öğrenebilirsiniz. Denemesiniz olmaz! Denediğinizde ise başka propagandaya, provokasyona ve ajitasyona muhatap olursunuz. Ancak bunu göze almalısınız. Yoksa üstünlük ve inisiyatif sizde olmaz.

Terörle mücadele can yakar. Şehit verirsiniz. Ama işin kuralı budur! Gayri Nizami Harp budur. Teröristin insafı yoktur.

Terörle mücadele gizli bir faaliyettir. Bazen en haklı olduğunuz konuları bile açıklayamazsınız.

Terörle mücadelede ikiyüzlüler çoktur. Hatta bir vakit göreve giden hain mankurtlar zayiat vermeden geri dönerdi. Bunu sayısız tekrarlardı. Terörist onun gelip dönen mankurt olduğunu bilirdi. Çatışma olmazdı. Terörist yerinden çıkmazdı. Bir yıl içinde zayiat vermeden en çok operasyona çıkan mankurta madalya bile taktıkları olurdu. FETÖ bize bunları da gösterdi.

ABD yönetimine soruyorum, FETÖ’yü Türkiye’ye iade etseydiniz, adalet önüne çıkarılsaydı, sonuç ne olurdu? Fetullah Gülen tutar, ben Amerika’nın maşasıyım, der miydi? Derse desin, bu Türk-ABD ilişkilerini bozar mıydı, yakınlaştırır mıydı?

ABD’nin yaptığı açık, bundan dolayı sormuyorum, açıklıyorum, hedeflediklerini terörle meşgul ediyor, üstüne kendi politikasını tatbik ediyor. Şimdi insanlık adına soruyorum, peki bu ne demek oluyor?

ABD’nin yaptığı gayet açık ki kendisi söylüyor, iktidarı muhalefetle değiştireceğim diyor. PKK terör örgütü terörist ama HDP muhalif parti, Pensilvanya’daki FETÖ muhalif biri, diğer muhalefet partileri içinde kendi etki ajanları olma ihtimali var mı, bizim bilme şansımız olmaz, zira istihbarat gizli bir iş… Eee ne diyeceğiz bu durumda? Müttefikim çok yaşa mı diyeceğiz?

Neyse! Terörle mücadele yüz ister, yürek ister…

Gürsel Tokmakoğlu

Yazarın Tüm Yazılarını Görmek İçin TIKLAYINIZ 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.