DOLAR %
EURO %
ALTIN 2.309,331,41
BITCOIN 22856412,93%
Elazığ
12°

KAPALI

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

ÇOCUĞUNUZ BUNLARI YAPIYORSA DİKKAT!

ÇOCUĞUNUZ BUNLARI YAPIYORSA DİKKAT!

ABONE OL
Şub 27, 2021 21:42
ÇOCUĞUNUZ BUNLARI YAPIYORSA DİKKAT!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gelişim sürecinde çocukların davranışlarında sürekli değişiklikler görülmesinin tamamen normal olduğunu dile getiren Uzman Klinik Psikolog Müjde Yahşi, “Çocuk nasıl ki fiziki olarak gelişim gösteriyorsa yani boyu uzuyor, kilo alıyorsa; çocuk bilişsel, duygusal ve sosyal olarak da gelişimler gösterir. Bu gelişimlerin tamamı çocuğun davranışlarını da olumlu ya da olumsuz etkiler. Çocuk gelişim gösterirken illa ki inişler ve çıkışlar olacaktır ancak asıl mesele çocuğun gösterdiği davranışın altında yatan bir kök problemin olup olmadığıdır. Kök problemler ise kendini yansıyan problemler şeklinde gösterir yani çocukta anormal davranışlar olarak karşımıza çıkar. O nedenle çocuğunuzun sizi rahatsız eden bir davranışı karşısında çocuğunuzu hemencecik etiketlendirmeyin, çocuğunuz bu davranışı aslında neden gösteriyor bunu anlamaya çalışın. Unutmayın ki anne ve babalar çocuğunun sağlıklı gelişiminde en önemli gözlemciler ve rehberler olmalıdır” dedi.

Konu hakkında bilgi veren Uzman Klinik Psikolog Müjde Yahşi, çocuktaki davranışın normal mi, yoksa anormal mi olduğunu gösteren 4 işarete dikkat çekti:

1- Yaşı ve gelişim dengesi
2,5 yaşında bir çocuğun inatçı ve bencil olması normal iken, 10 yaşında bir çocukta bu özellikler anormaldir.
2-Söz konusu davranışın sıklığı
Ergen çocuk hissettiği öfkeyi saldırgan tutumlar ile gösteriyorsa, öfkesini kontrol edemiyorsa normal değildir.
3-Söz konusu davranışın sürekliliği
5 yaşını geçmiş çocuğun en az 3 aydır alt ıslatması normal değildir.
4-Davranışların, cinsel kimliğe uygunluğu
Erkek çocuğunun erkek gibi, kız çocuğunun da kız gibi davranış özellikleri göstermesini bekleriz. (BSHA-Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.