height="132" />
AKIN, UMUT ELAZIĞ PROJESİ HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

AKIN, UMUT ELAZIĞ PROJESİ HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

ABONE OL
Şub 27, 2021 23:33
AKIN, UMUT ELAZIĞ PROJESİ HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI YAPTI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi İl Başkanı  Abdullah Akın,  Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın başlattığı Umut Elazığ Projesi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

ZENGİNLERİN DAVET EDİLİP, GARİBANIN ÇAĞRILMADIĞI DÜĞÜN YEMEĞİ.
Akın açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Sayın Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın Malatya yolu üzerindeki 600 dönüm araziye kurmayı planladıkları ultra lüks villalardan oluşan umut Elazığ isimli proje tanıtımını büyük bir ibret ve üzüntü ile izledim.
Umut Elazığ Projesi Tabiri caizse sadece ultra zenginlere hizmet eden bir proje ve oldukça rahatsız edici. Teşbihte hata olmaz ben bu projeyi, sadece zenginlerin davet edildiği ve bir garibanın bile davet edilmediği bir düğün yemeğine benzetiyorum. Bu tür bir şeyden Allah’da razı olmaz, kul da hoşnut olmaz. Bu tür devlet arazileri bir nevi ümmetin malıdır ve herkesin istifadesine sunulmalıdır.
Belediye bu araziye bir proje yapacaksa tüm Elazığ’a yani 600 bin insana hizmet edecek bir proje yapmalıdır. Sayın Başkanın burdan elde edeceği geliri, kentsel dönüşüm için bütçe oluşturmak amacına dayandırmasını ise doğru bulmak mümkün değil.
Ben soruyorum Kentsel dönüşüm yapan ve bunu başaran her belediye başkanı,  600 dönüm araziye villa mı yapıp satıyor? Bunu halka bu şekilde izah etmek hafif kalıyor. Açıkçası birşeyler yapmak istiyorlarsa 600 dönüm araziye yine gelir elde edebilecekleri ve de tüm hemşehrilerimizin istifade edebileceği bir çok proje yapılabilir. Mesela herkesin ulaşabileceği yeni bir toplu konut projesi olabilir veya, taşımalı eğitimin yapıldığı büyük bir üniversite öncesi eğitim alanı(dev bir kütüphane, spor sahasıyla, yüzme havuzuyla) veya yeni bir sanayi alanı yapılabilir.
Öyle bir proje yapılmalı ki hem tüm halk istifade etsin hem de gelir elde edilsin. Bu çok zor birşey değil. Bu tür kararlar alınırken istişareye üst düzeyde önem verilmeli. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Asilhan Arslan’ın bu projeye destek vermesini de hayretler içinde karşıladım. İlimizde iş-kur’a kayıtlı 30 bin işsiz varken ve kayıtsız olanlarla bu sayı 60 bine çıkmışken, kendilerinin Elazığ’a daha hayırlı bir proje yaparak bu işsiz kardeşlerimize iş sahası açmalarını arzulardım. Veya alım gücü olmayan vatandaşlarımıza ev yapmalarını beklerdim. Böyle düşünselerdi Allah’ta kendilerine yardım ederdi. Bizde kendilerine destek verirdik.
Bakınız kapatılan Refah Partimizin Belediye Başkanı rahmetli sayın Hamza Yanılmaz Hilalkentte bir toplu konut yaptı 1000 tane insanı ev sahibi yaptı ve bunu yokluk içinde yaptılar. 7 şiddetinde ki depreme rağmen sapasağlam duruyor. Allah kendisinden razı olsun. Ama ilin idarecileri bu bakış açısından çok uzakta görünüyor. Ben çağrımı yineliyorum projeyi Sayın Başkan gözden geçirmeli ve bu yanlışın altına imza atmamalıdır. Elazığ’da kendileri samimi bir anket yapmaları durumunda ben halk tarafından bu projeye destek olunmayacağına inanıyorum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.