height="132" />
HAFIZ ABDULLAH NAZIRLI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI!

HAFIZ ABDULLAH NAZIRLI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI!

ABONE OL
Şub 13, 2021 16:54
HAFIZ ABDULLAH NAZIRLI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ’ın kanaat önderlerinden Hafız Abdullah Nazırlı için İzzet Paşa Camii’nde cenaze programı düzenlendi.

İzzetpaşa Camisi’nde kılınan cenaze namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İl Protokolü ve İl Müftüsü Selami Aydın katıldı.
Hafız Abdullah Nazırlı’nın kılınan cenaze namazının ardından cenazesi; Harput mezarlığın’da;  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılımıyla toprağa verildi.
HAFIZ ABDULLAH NAZIRLI KİMDİR?

Abdullah Nazırlı,1920 yılında Elazığ’ın Hoş köyünde dünyaya geldi. Babası Diyarbakır’ın Hani ilçesinde İmam-zadeler ‘den Sufi Abdulfettah Efendinin oğlu Hacı Ali Efendi, annesi Elazığ’ın Hoş köyünden Çuvalcı-zadeler ‘den İbrahim Efendi’nin kızı Hatice Hanımdır. Babası tarafından soy kütüğü Battal Gazi’ye vardığından Osmanlı padişahları tarafından dedelerine çeşitli zamanlarda taltif ve himaye edilmelerini emreden beratlar verilmiştir. Bunlardan sadece on tanesi Hafız Abdullah tarafından koruma altına alınabilmiştir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.