DOLAR 32,3341 0.24%
EURO 35,0914 -0.12%
ALTIN 2.299,300,97
BITCOIN %
Elazığ
11°

PARÇALI BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

AŞI YAPTIRANLAR VİRÜS BULAŞTIRIR MI?

AŞI YAPTIRANLAR VİRÜS BULAŞTIRIR MI?

ABONE OL
Şub 9, 2021 19:03
AŞI YAPTIRANLAR VİRÜS BULAŞTIRIR MI?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyadaki çok sayıda uzman 1 yıldan uzun süredir, Covid-19 üzerinde çalışıyor. Aşı bulunmasının ardından insanlar aşılanmaya başladı fakat aynı anda tüm dünyaya aşı yapılması mümkün değil. Ülkemizde de tüm dünyada olduğu gibi insanlar önem sırasına göre aşılanıyor. Peki aşı yaptıran insanlar virüsü başkalarına bulaştırabilir mi?

Uzmanlar tarafından yapılan çalışmalar sonucunda ulaşılan veriler; yetkili koronavirüs aşılarının, insanları ciddi bir COVID-19 vakası geliştirmeye karşı korumaya yardımcı olabileceğini gösteriyor. Ancak araştırmacıların yanıtlamaya çalıştıkları büyük bir soru var: Tamamen aşılandıktan sonra bile COVID-19’u başkalarına yayabilir misiniz?

AŞIDAN SONRA VİRÜS YAYABİLİR MİYİZ?
Çoğu bulaşıcı hastalık uzmanı, oldukça etkili bir aşının, aşı olduktan sonra COVID-19’u yayma riskini azaltmaya yardımcı olacağına inanıyor, ancak yine de vaka sayıları üzerindeki etkisinin nasıl göründüğünü belirlemeye çalışıyorlar. (BSHA-Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.