DOLAR 32,3698 0.14%
EURO 34,9746 -0.3%
ALTIN 2.324,200,22
BITCOIN 22799651,28%
Elazığ
10°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

ABD’nin KUMAŞLARI ELAZIĞ’ın KÖK BOYALARI İLE RENKLENECEK

ABD’nin KUMAŞLARI ELAZIĞ’ın KÖK BOYALARI İLE RENKLENECEK

ABONE OL
Şub 9, 2021 16:26
ABD’nin KUMAŞLARI ELAZIĞ’ın KÖK BOYALARI İLE RENKLENECEK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda Itri, Tıbbi ve Boya Bitkilerinin geliştirilmesi, demonstrasyon çalışmalarının yapılması ve yaygınlaştırılmasına yönelik toplantı yapıldı.

Toplantıya; İl Tarım ve Orman Müdürü Turan KARAHAN, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Yılmaz ATAŞ, Giresun ilinde faaliyet gösteren İLCA ARGE bitkisel ürünler firması sahibi Berrin ÇAMUR, ABD de faaliyet gösteren Aydın KARAVELİOĞLU, teknik personel ve sözleşmeli üretim yapacak üreticiler katıldı.

İl Müdürü KARAHAN; “ Tarım ve Orman Bakanlığı 2015 yılından beri ıtri, tıbbi ve boya bitkilerinin geliştirilmesi, demonstrasyon çalışmaları yapılması ve yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmaları yürütüyor. 2017 yılında da İlimizde doğal olarak yetişen ve endemik olan Hazar çiviti (isatis constricta), kök boya (rubia tinctorum) ve muhabbet çiçeği (reseda lutea) bitkilerinin yetiştiriciliği demonstratif olarak ilk defa yetiştirilmeye başlandı. Şimdiye kadar gerek sınırlı sayıdaki araştırmacıların yaptığı çalışmalar, gerekse İl Müdürlüğümüzün kendi verileriyle birlikte Diyarbakır Uluslararası Tarımsal Eğitim ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile ortak çalışmalar yürütüldü.

Doğal boya kullanımının artacağı öngörüsü bugün hayata geçiyor…

AB’nin hedefleri ve genel olarak dünyada eğilimin doğal boya kullanımının artacağı ve bununda yetiştiriciliği geliştireceği öngörüsü bugün hayata geçiyor. Daha önce projemizde paydaş olarak yer alan özel teşebbüs ve ortakları sözleşmeli üretim modeli ile 2021 yılında boya bitkileri üretimini desteklemek istiyor. Bu kapsamda boya bitkileri üretimi ile bölgenin gelişmesi, kadın istihdamının artması ve dolaylı olarak geleneksel el sanatlarının doğal boyalarla birlikte yeniden canlanmasına katkı sağlanacaktır” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.