DOLAR 32,3189 0.2%
EURO 35,1122 -0.06%
ALTIN 2.298,400,93
BITCOIN 23048032,07%
Elazığ
11°

PARÇALI BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

ELAZIĞ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HASTANESİ KONTROLLÜ OLARAK HİZMETLERİNE BAŞLADI

ELAZIĞ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HASTANESİ KONTROLLÜ OLARAK HİZMETLERİNE BAŞLADI

ABONE OL
Şub 4, 2021 11:45
ELAZIĞ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HASTANESİ KONTROLLÜ OLARAK HİZMETLERİNE BAŞLADI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Bakanlığı’nın pandemi nedeniyle almış olduğu tedbirler çerçevesinde yüksek riskli kurumlar arasında yer alan Elazığ İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Elazığ Ağız Diş Sağlığı Hastanesi, hasta kabulü ve rutin hizmetlere başladı.

Konu hakkında açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit POLAT” Covid-19 Pandemisi sebebiyle Sağlık Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Bilim Kurulu tavsiyeleri doğrultusunda ülke genelinde bazı tedbirler alınmış ve uygulanmaya başlanmıştı. Alınan önlemler kapsamında ülke genelinde hizmet vermekte olan ağız diş sağlığı hizmeti veren kurumlar yüksek riskli birimler olması sebebiyle tedavi işlemleri ve randevular Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen acil durumlar dışında durdurulmuştu. Bu kapsamda hizmet vermekte olan Müdürlüğümüze bağlı Elazığ Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı kontrollü Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri Sunumu rehberi doğrultusunda pandemi öncesi hizmetlerine dönerek, MHRS randevu sistemini yeniden açmıştır” dedi.

Acil durumlar dışında randevusuz hasta kabulünün yapılmayacağını belirten Prof. Dr. POLAT” Bütün hastalarımızı MHRS üzerinden randevu almak suretiyle kontrollü kabul ediyoruz. Hastanemizin poliklinik odaları tek hasta muayene sistemine göre özellikli düzenlenmiştir. Her odada da tek hastanın muayene ve tedavi işlemi yapılmaktadır. Diş üniti ve kullanılan tüm aletlerin sterilizasyonu için muayene süreçleri arasında yeterli süre bırakılarak, hasta alınacaktır. Vatandaşlarımız hem kendi sağlıklarını hem de toplum sağlığını korumak için muayeneye gelirken mutlaka maske takmalarını ve hastane ortamında yeterli mesafeye dikkat etmeleri gerekmektedir. Ayrıca hastalarımızı yoğunluk oluşturmamak için randevu saatinde veya 15 dakika öncesinde hastanemizde bulunmalarını istiyoruz” şeklinde ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.