height="132" />
ELAZIĞ DEPREMİ İLE İLGİLİ SORUNLARI TBMM’de BU KEZ DEVA PARTİSİ DİLE GETİRDİ

ELAZIĞ DEPREMİ İLE İLGİLİ SORUNLARI TBMM’de BU KEZ DEVA PARTİSİ DİLE GETİRDİ

ABONE OL
Oca 30, 2021 10:11
ELAZIĞ DEPREMİ İLE İLGİLİ SORUNLARI TBMM’de BU KEZ DEVA PARTİSİ DİLE GETİRDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Elazığ depremi ile ilgili sorunları TBMM’de dile getirdi.

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu’nda Değişiklik Öngören Kanun Teklifi, Anayasa Mahkemesi’ne Üye Seçimi ve Elazığ Depremi’nin Yıl Dönümü” Hakkında TBMM’de Basın Toplantısı düzenledi.

Yeneroğlu konuşmasında; “Pazar günü Elazığ depreminin birinci yıl dönümüydü. Öncelikle deprem nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımızı saygıyla anıyorum.
DEVA Partisi Elazığ İl teşkilatımız bölgede yaptığı incelemelerde, depremde yıkılan enkazların halen kaldırılmadığını, vatandaşlarımızın köylerinden göç etmek zorunda kaldıklarını tespit etmiştir.
Zorlu mevsim şartları altında vatandaşlarımız köylerde hala çadırda yaşamak zorundadır. Isınmayan konteynerin sadece tek göz odası için bile aylık 600 lira elektrik parası ödemektedirler. Faturaların ödenmemesiyle kesilen elektrikten ötürü büyük bir mağduriyet içindedirler.
Öte yandan, depreme yönelik önceden tedbir alınmaması, bilim çevrelerinin uyarılarına kulak verilmemesi ve deprem sonrası için hazırlanan bir eylem planının bulunmaması yaşanılan mağduriyetlerin asıl nedenidir.
Buradan iktidara sesleniyorum;
Üzerinden bir yıl geçmesine rağmen Elazığ ve Malatya’da acilen ihtiyaca uygun konut inşa faaliyetlerinin bitirilmesi, kalıntıların temizlenmesi konusunda neden bir sonuç alınamamıştır?
Vatandaşlarımızın DASK kaynaklı mağduriyetlerine neden hala bir çözüm bulunmamıştır?
Vatandaşlarımıza bu zor dönemlerinde bir sosyal devlet olmanın gerekliliği olarak destek sağlanmamaktadır. İnşaat, sadece rant söz konusu olduğunda mı acildir? Vatandaşlarımızın temel barınma hakları neden dikkate alınmamaktadır?
İktidar maalesef vatandaşlarının sorununu umursamıyor. Buna artık şüphe yok. Dün deprem bugün işsizlik, yoksulluk, ekonomik kriz ve hukuksuzluklar en önemli gündemimiz olmasına rağmen hükümet tarafından çözüme dair bir adım atılmamaktadır. Yine de Genel Kurul’un 2021 yılındaki yasama çalışmalarının bu konulara kalıcı çözümler getirmesini ümit ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.