DOLAR 32,3327 0.24%
EURO 35,1018 -0.09%
ALTIN 2.297,750,90
BITCOIN 22894031,21%
Elazığ
11°

PARÇALI BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

ELAZIĞ BELEDİYESİNDE TOPLU-İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

ELAZIĞ BELEDİYESİNDE TOPLU-İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

ABONE OL
Oca 28, 2021 18:32
ELAZIĞ BELEDİYESİNDE TOPLU-İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası arasında 1865 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imza töreni gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen imza törenine Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Avukat Hüseyin Öz ile Hizmet-iş Sendikası Elazığ Şube Başkanı Kazım Cavlı katıldı.

 ‘İŞÇİ VE EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZE HAYIRLI OLSUN’

Toplu iş sözleşmesi imza töreninde konuşan Hizmet-iş Sendikası Elazığ Şube Başkanı Kazım Cavlı, ‘Hizmet-İş sendikamız ile Elazığ Belediyesi Personel Şirketi arasında gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sırasında bizlere ev sahipliği yapan, bizlere samimi ve sıcak bir ortam sunan Elazığ Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Yapmış olduğumuz toplu iş sözleşmesinin öncelikle Belediyemize, sendikamıza, işçi ve emekçi kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum’ dedi

‘BELEDİYE BAŞKANIMIZ ŞAHİN ŞERİFOĞULLARI’NA TEŞEKKÜR EDİYORUM’

Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Vekili Avukat Hüseyin Öz ise ‘Elazığ Belediyemizin personel şirketi ile Hizmet-İş Sendikamız arasında birinci dönem toplu iş sözleşmesi imza töreninde bir araya geldik. Belediyemizin şirketinde çalışan kardeşlerimizin birinci toplu iş sözleşmesinin imzalanması vesilesiyle Elazığ’da olmaktan dolayı çok mutluyum. Sayın Başkanımız Şahin Şerifoğulları ve ekibine hassaten teşekkür etmek istiyorum. Bu toplu iş sözleşmesi sürecinde gerçekten çalışanlarımızın emeğinden yana çok büyük bir özveri ortaya koydular. Dolayısıyla çalışanlarımızın taleplerini büyük oranda karşılandığını görüyorum. Bu vesileyle çalışanlarımızın da memnuniyetine şahit olduk. Sendikamız ve çalışanlarımız adına Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları’na ve müzakereleri yürüten ekibine teşekkür ediyorum.’ ifadelerini kulandı.

‘PERSONELİMİZE HELALİ HOŞ OLSUN’

Yapılan toplu iş sözleşmesinde personellerin hak ettikleri zam oranını alabilmeleri adına taşın altına gövdelerini koyduklarını belirten Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, ‘Ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Pandeminin tüm dünyayı etkisi altına aldığı süreçte ilimizin ekstradan 24 Ocak tarihinde yaşamış olduğu deprem felaketiyle birlikte şehir olarak bu zorluğu daha çok hissediyoruz. Elazığ Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden itibaren 24 Ocak’ta yaşadığımız depremde şehrimizin ve hemşerilerimizin acılarını sarabilmek adına tüm personellerimizle birlikte sahada olduk. Bugüne kadar çalışmalarımızı bu minvalde yürüttük ve yürütmeye de devam ediyoruz. Yaptığımız hizmetlerin her zerresinde işçi kardeşlerimizim emeği ve alın teri var. Göreve geldiğimiz günden beri işçimizin alın teri kurumadan ücretlerinin ödenmesi noktasında ve bugün yapmış olduğumuz toplu iş sözleşmesinde hak ettikleri zam oranını alabilmeleri adına taşın altına elimizi değil gövdemizi koyduk. Bu anlamda işçilerimizin menfaatleri doğrultusunda Belediyemizin bütçesini de çok ciddi manada sarsmayacak toplu iş sözleşmemizi nihayete erdirdik. Personellerimize helali hoş olsun. Biliyorum ki bu işçi kardeşlerimizin yapmış olduğu çalışmalar ve fedakarlıklar bu almış olduğu rakamların çok çok daha üstündedir. Göreve gelmeden öncede yine Hizmet-İş Sendikamızı ziyaret ettiğimizde biz işçilerimiz yanında olacağımızı, işçilerimizin hakkını ve hukukunu koruyacağımızı belirtmiştik. Göreve geldikten sonraki süreçte ilk icraatlarımızdan bir tanesi de  toplu sözleşme içerisinde olmadığı halde işçilerimize vermiş olduğumuz zam oranıydı. Bu zam oranı işçilerimizi bir anlamda da rahatlatmıştı. Bugün o zam oranı da tekrar sözleşmeye dahil ettik. İşçilerimizin ücretlerinde yaklaşık % 15  oranında bir artış ön gördük. Sosyal haklarda ise %40 oranında artış gerçekleştirdik. Bununla birlikte ortalama %20-25 zam oranıyla inşallah işçilerimizi memnun etmişizdir. Bizim amacımız işçilerimizin duasına talip olmak ve yerel yönetimler olarak bu şehrin her sokağına, caddesine ve mahallesine hizmet edebilmek. Bu hizmetleri de işçi kardeşlerimizle birlikte yapıyoruz. Onların bizim yanımızda olması ve fedakârca sahada çalışması bizlerin işini kolaylaştırıyor. İnşallah bundan sonraki süreçte de personellerimizle birlikte bu şehre hizmet etmeye devam edeceğiz. Yaptığımız bu sözleşmenin hayırlar getirmesini temenni ediyorum’ dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.