DOLAR 32,3325 0.24%
EURO 35,0439 -0.26%
ALTIN 2.282,460,23
BITCOIN 22839181,30%
Elazığ
°

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

İPEKYOLU ULUSLARARASI ÇOCUK ve GENÇLİK ÇALIŞMALARI MERKEZİ AÇILIYOR

İPEKYOLU ULUSLARARASI ÇOCUK ve GENÇLİK ÇALIŞMALARI MERKEZİ AÇILIYOR

ABONE OL
Oca 25, 2021 11:25
İPEKYOLU ULUSLARARASI ÇOCUK ve GENÇLİK ÇALIŞMALARI MERKEZİ AÇILIYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanlığı himayesinde çok sayıda kurum ve kuruluşun desteği ile Elazığ Valiliği İl Özel İdaresi tarafından yapımı tamamlanan şehrimizin en önemli eğitim ve kültür tesisi olmaya aday İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle 25 Ocak 2021 Pazartesi günü açılıyor.

Alanında ülkemizde bir ilk olacak olan İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezinin toplam fiziki büyüklüğü 220 bin metrekareyi bulmaktadır. Merkezde, bir adet ana operasyon binası yer almakta ve bu binada çok sayıda atölye bulunmaktadır. Komplekste yazılım, kodlama, robotik, teknik atölye, tasarım atölyesi, montaj atölyesi gibi birçok temalardan oluşan atölyeler yer almaktadır. 3 adet tematik eğitim ve konferans salonu, 500 kişilik yemekhane, 500 kişilik teras alanı ve bir kütüphanenin yer aldığı komplekste, çocuk trafik eğitim parkurları ve çocukların analitik düşünme yetisini geliştirecek dış mekân tematik eğitimi alanları bulunmaktadır. Arazi içerisinde Türkiye’nin en büyük Ar-Ge merkezlerinden birisini de bünyesinde bulunduran komplekste, toplamda 256 yatak kapasiteli misafirhane ve genç evleri yer almaktadır. Günübirlik konaklama alanları da olan tesiste 100 kişilik çadır kamp alanı da bulunmaktadır.

Geçtiğimiz yıl yerli ve geleneksel tohumları yaşatmak adına milyonlarca fide üretilip dağıtılan merkezde, tarımsal çeşitliliğin geliştirilmesine imkan sağlayacak olan tıbbı ve aromatik bitki üretimi ve sera alanlarında çeşitli sebze çeşitlerinin yetiştirilmesi de planlanmaktadır. 10 ayrı birimin eğitim, kültür ve üretim gerçekleştireceği tesiste Türkiye’den ve yurt dışından gelen gençlere staj ve istihdam olanağı sağlanması planlanıyor.

Elazığ’ın eğitim ve kültür faaliyetlerine önemli bir değer katacak olan İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Elazığ’a teşrifleriyle 25 Ocak 2021 Pazartesi günü saat 15.30’da açılacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.