DOLAR %
EURO %
ALTIN 2.299,360,97
BITCOIN 22916341,28%
Elazığ
11°

PARÇALI BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

IPARD II ÇAĞRI ÖN İLANI YAYINLANDI

IPARD II ÇAĞRI ÖN İLANI YAYINLANDI

ABONE OL
Oca 12, 2021 20:17
IPARD II ÇAĞRI ÖN İLANI YAYINLANDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) 2021 yılı Onuncu Başvuru Çağrı İlan çağrısı yayınlandı. Söz konusu ilandan Elazığ’ın da aralarında bulunduğu ve IPARD Programı’nın uygulandığı 42 il faydalanacak…

Başvurular 15 Şubat’ta Başlıyor…

IPARD II Dönemi Onuncu Başvuru Çağrı Ön İlanına 07 Ocak 2021 tarihinde yayınlanmıştır. Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu koordinatörlüğünde 10. Dönem çağrı kapsamında iki farklı tedbir kapsamında destekler gruplandırılmıştır.

Programın kaynağı faydalanıcılara uygun harcamalar karşılığında sağlanacak olan mali desteğin kaynağı, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanından oluşturulan IPARD Programı Fonu’dur. Bu başvuru çağrı ilanı kapsamında destek almak amacıyla başvuruların yapılacağı ve yatırımın uygulanacağı iller IPARD Programı’nın uygulandığı ve aralarında Elazığ’ın bulunduğu 42 ildir.

Desteklenecek tedbirler; bu çağrı döneminde ‘101-Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar’ tedbiri ile ‘103-Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar’ tedbirlerinden başvurular kabul edilecektir.

Desteklenecek Yatırım Konuları ve Hibe Oranı…

Tedbir 101 Kapsamında; Süt Üreten Tarımsal İşletmeler, Kırmızı Et Üreten Tarımsal İşletmeler, Kanatlı Eti Üreten Tarımsal İşletmeler ve Yumurta Üreten Tarımsal İşletmelerin yatırım toplamının yüzde 50-70 arasındaki kısmına hibe desteği verilecektir.

Tedbir 103 Kapsamında; Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Kırmızı Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Kanatlı Eti ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması Meyve ve Sebze Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması yatırım toplamının yüzde 40-50 arasındaki kısmına hibe sağlanacaktır.

Her iki destek için başvurular online yapılacak olup; 15 Şubatta başlayacak olup tedbir 101 kapsamındaki son başvuru tarihi 16 Mart 2021, tedbir 103 için ise 26 Mart 2021’dir.

Yatırım Süresi…

Onuncu Başvuru Çağrı İlanı kapsamında hazırlanacak başvurularda yatırım süreleri en fazla

12 (on iki) ay olarak planlanmalıdır. Taksitlendirmenin nasıl yapılacağı ile ilgili bilgiler Başvuru Çağrı Rehberinde yer almaktadır. Detaylı bilgi www.elazigtso.org.tr ile https://elazig.tkdk.gov.tr internet sitesinde bulunmaktadır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.