DOLAR %
EURO %
ALTIN 2.309,331,41
BITCOIN 22856412,93%
Elazığ
12°

KAPALI

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

KIZ KARDEŞİM YEREL LEZZETLER HİBE PROGRAMI 2021 YILINDA DA DEVAM EDECEK

KIZ KARDEŞİM YEREL LEZZETLER HİBE PROGRAMI 2021 YILINDA DA DEVAM EDECEK

ABONE OL
Oca 6, 2021 17:39
KIZ KARDEŞİM YEREL LEZZETLER HİBE PROGRAMI 2021 YILINDA DA DEVAM EDECEK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2019 yılının ardından 2021 yılında da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Habitat Derneği ve Coca-Cola Türkiye ortaklığında yerel eğitimlere ek olarak Ocak-Mart ayları içerisinde ikincisi düzenlenecek olan “Kız Kardeşim Hibe Programı” 4 aşama halinde gerçekleştirilecek.

Online başvuruların tamamlanmasının ardından değerlendirme sürecini takiben yerelde online ön elemeler yapılacak. Kazanan girişimci kadınlar Online Hibe Programı Kampı’na katılarak kamp müfredatlarını içeren bir eğitim alacak ve eğitimin sonunda iş geliştirme hibesi ile destekleneceklerdir.

Programın Amacı

Dünya’yı etkisi altına alan Covid-19 salgını, bütün sektörleri etkilediği gibi yeme & içme sektörünü de derinden etkilemiştir. Bu dönemde yeme ve içme sektöründeki özellikle küçük işletme statüsünde olan işletmelerin, faaliyetlerini durdurmaya varan büyük riskler ile karşı karşıya kalmaları beklenmektedir. Kız Kardeşim Projesi kapsamında 81 ilden seçilecek yeme ve içme sektöründe yer alan 30 girişimci kadının desteklenmesi, ürettikleri lezzetlerin tanıtılması, görünürlük faaliyetlerinin ön plana çıkarılması ve sosyo- ekonomik konumlarının güçlenmesine katkı sağlanması amaçlanmaktadır.

Yeme ve içme sektörüne yönelik çalışan, halihazırda işletme sahibi olan girişimci kadınların, işletmelerini geliştirebilmeleri için 29 girişimci kadına 25 biner TL ve 1 girişimci kadına 40 bin TL jüri özel ödülüyle toplamda 765.000 TL’lik iş geliştirme hibesiyle desteklenmesi amaçlanmaktadır.

Elazığ Başarı Öyküsü Yazdı

Kız Kardeşim Hibe Programını Elazığ İl Kadın Girişimciler Kurulumuzun yoğun gayretleri ile 2020 yılında 7 başvuru olmuş ve Elazığ Bölgede ilk sırada yer alma başarısı göstermiştir. 7 başvurudan bir başvurumuz ise Jürinin değerlendirmeye aday 29 başvuru arasında yer alarak 25 bin TL ödül alması ile sonuçlanmıştı.2021 yılında da Elazığ’dan yeni başarı öyküleri çıkması hedeflenmektedir.

Başvuruların Uygulama Aşamaları

1. Aşama: Kizkardeşim.net web sitesi üzerinden online eğitimleri tamamlayan yeme & içme sektöründeki girişimci kadınlar web sitesinden aldıkları sertifika ile birlikte online olarak başvuru yapabilecektir. 2. Aşama: www.kizkardesim.net üzerinden eğitimlerini tamamlayan işletme sahibi kadınlar online olarak başvurularını gerçekleştirdikten sonra teknik elemeden geçeceklerdir.

3. Aşama: İl bazlı en yüksek puanı alan katılımcılar, Online’da gerçekleştirilecek Hibe Programı Kampı’na davet edilecektir. 2 gün sürecek olan kamp, kadınlara yönelik hızlandırıcı eğitimler gerçekleştirilecektir.

4. Aşama: Final jüri değerlendirmesinde, hibe alma kriterlerine göre en yüksek puanı alan 30 kadın, iş geliştirme hibesi almaya hak kazanacaktır. Hibe Kampı’nın son gününde online lansman yapılarak tanıtımları gerçekleştirilecektir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.