DOLAR 32,3334 0.25%
EURO 35,0760 -0.17%
ALTIN 2.284,740,33
BITCOIN %
Elazığ

PARÇALI BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

MUTASYONLU VİRÜS TÜRKİYE’DE DE ORTAYA ÇIKTI

MUTASYONLU VİRÜS TÜRKİYE’DE DE ORTAYA ÇIKTI

ABONE OL
Oca 2, 2021 16:19
MUTASYONLU VİRÜS TÜRKİYE’DE DE ORTAYA ÇIKTI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca İngiltere’den Türkiye’ye gelen 15 kişide mutasyonlu koronavirüs tespit edildiğini ve İngiltere’den Türkiye’ye girişlerin durdurulduğunu açıkladı.

Bakan Koca Twitter üzerinden yaptığı basın açıklamasında “İngiltere’den son dönemde yurda giriş yapan ve PCR testi sonucu pozitif çıkan kişilerden geriye dönük taramalar neticesinde 15 kişi de yeni mutasyon ile uyumlu virüsü tespit edildiği için bu ülkeden yurda girişler geçici olarak tamamen durdurulmuştur. İzolasyonları devam eden kişilerin temas çevreleri de karantinaya alınmış ve yaygın teması taraması yapılmış ve kontrol altına alınmıştır. Bilindiği üzere İngiltere tarafından duyurulan virüsteki mutasyon ile ilgili olarak tedbirler alınmış ve bu ülkededen yurda girişler askıya alınmıştı. Ayrıca son dönemde İngiltere’den ülkemize girmiş kişilerin tamamı da geriye dönük tarama altına alınmıştı Halk Sağlığı referans laboratuvarlarımızın da yurdun çeşitli bölgelerinden düzenli taramalar yaptığını bildirmiştik. İngiltere’den son dönemde yurda giriş yapan ve PCR testi sonucu pozitif çıkan kişilerden geriye dönük taramalar neticesinde 15 kişi de yeni mutasyon ile uyumlu virüsü tespit edilmiştir. Bu kişiler tarama başladığından beri izolasyon altındadır izolasyonları devam eden kişilerin temas çevreleri de karantinaya alınmış, yaygın temas taraması yapılmış ve kontrol altına alınmıştır. Yurt çapında yapılan düzenli taramalarda mutasyonla virüs İngiltere’den giriş yapan kişiler dışında tespit edilmemiştir. İngiltere’den yurda girişler geçici olarak tamamen durdurulmuştur. Gelişmelerden vatandaşlarımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz” dedi. (BSHA Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.