DOLAR 32,3660 0.11%
EURO 35,0553 -0.15%
ALTIN 2.321,630,12
BITCOIN 22954022,85%
Elazığ
12°

KAPALI

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

YAŞA BAĞLI KAŞ SORUNLARI

YAŞA BAĞLI KAŞ SORUNLARI

ABONE OL
Ara 25, 2020 09:41
YAŞA BAĞLI KAŞ SORUNLARI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hakan Yüzer konu ile ilgili bilgiler verdi.

“Yüz ifadesinin en önemli belirleyicisi kaşlardır. Yüz cildi yaşın ilerlemesi ve genetik yatkınlıklara bağlı olarak zamanla gevşemeye ve sarkmaya başlar” diyen Dr. Yüzer, “Bu yaşlanma belirtileri en erken ve en belirgin olarak göz çevresinde meydana gelir.Kaşlarda gelişen sarkma da bunlardan biridir.Düşük kaşlar kişiye yorgun, mutsuz ve yaşlı görünüm verir” dedi.
Kaşlarda oluşan sarkmanın çoğunlukla 35 yaşından sonra başladığını belirten Dr. Yüzer, “Ancak genetik yapıya bağlı olarak yan kısımları düşük kaş yapısına sahip kişilerde vardır.Ancak bu can sıkıcı durumdan kaş kaldırma uygulaması ile kurtulmak mümkün..Kaş kaldırma uygulamaları tek başına yapılabileceği gibi, göz kapağı veya yüz germe ameliyatlarıyla birlikte de gerçekleştirilebilir. Kaş kaldırma uygulaması ,eriyebilen organik özel üretilmiş asıcı iplerle yapılmaktadır. Bu ipler vücut ile uyumlu organik ,eriyebilen iplerdir.  Kaş köşesini dışa çekme, düşük kaşları alına asma ,göz dış köşesini dışa yukarı çekme ve badem göz ifadesi verme, gibi amaçlar ile yapılmaktadır” dedi.
Op. Dr. Hakan Yüzer şunları ekledi; “Uygulama işlemin içeriğine göre 15-30 dakika sürmektedir. Ertesi gün normal  hayata geri dönülebilmektedir. Uygulama lokal anestetik kremler ve lokal anestezi enjeksiyonları ihtiyaca göre yapıldıktan sonra  ağrısız bir işlemdir. Uygulama kalıcılığı  6 ay ile 2 yıl arasındadır. Kullanılan ip miktarı ,cinsi ve kişinin genel yapısı bu süre ile ilgilidir. ilerde tekrar yapılma şansı vardır. Alın yada kaş arası dolgulara  göre  daha güvenli olup ,ameliyata bağlı oluşabilecek riskleri içermez” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.