DOLAR 32,3651 0.13%
EURO 35,0228 -0.28%
ALTIN 2.320,601,92
BITCOIN 22877972,81%
Elazığ
12°

KAPALI

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

VİZYON PROJELER İÇİN DÜĞMEYE BAŞLADI

VİZYON PROJELER İÇİN DÜĞMEYE BAŞLADI

ABONE OL
Ara 22, 2020 11:53
VİZYON PROJELER İÇİN DÜĞMEYE BAŞLADI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, yapımı devam eden şehirlerarası otobüs terminali, mini terminal, fuar ve kongre merkezi ile engelsiz yaşam merkezi şantiye alanlarında incelemelerde bulunarak gelinen aşamaya ilişkin bilgi aldı.

‘ELAZIĞLILARA YAKIŞIR BİR ÇALIŞMA OLACAK’

İlk olarak Elazığ Belediyesi tarafından Güney Çevreyolu üzerinde Venk Kavşağı 500 metre ilerisinde inşa edilen yeni otobüs terminali şantiye alanını ziyaret eden Başkan Şerifoğulları, çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Şehirlerarası otobüs terminalinin mevcut haliyle ihtiyaçları karşılamaması ve kent merkezinde kalması nedeniyle daha modern ve teknolojik donanımlara sahip yeni bir otobüs terminali inşa ettiklerini kaydeden Başkan Şerifoğulları, çalışmaların hızla ilerlediğini kaydetti.

Yeni terminal binasında 42 adet bilet gişesinin, 18 adet dükkânın, 2 adet restoran-kafe, büfe, bay-bayan wc, abdesthane, duş ve mescitler, 49 adet peron, şoför dinlenme odaları ve çocuk oyun alanlarının yer alacağını ifade eden Başkan Şerifoğulları, Elazığlılara yakışır bir çalışma olacağını ifade etti.

‘MİNİ TERMİNAL BİNASI HIZLA İLERLİYOR’

Daha sonra çevre il ve ilçeler arası ulaşım bağlantısını konforlu duruma getirmek için Akpınar Mahallesi’ndeki mevcut yerinde yeniden inşa edilen mini terminal binasını gezen Başkan Şerifoğulları, çalışmaların büyük oranda tamamlandığını belirtti.

Başkan Şerifoğluları’nın  ulaşım alanındaki seçim vaatleri arasında yer alan ve toplamda 7.500 m2 alan üzerine inşa edilen mini terminal binası, güvenlik, danışma, emanet odası, bekleme salonu, kafeterya, yönetim ofisi, 6 adet bilet satış ofisi, personel odası, şoför dinlenme odası, 10 adet yarı açık ve 55 adet üstü açık peronun yer alacağı modern bir bina olacak.

‘ULUSAL VE ULUSLARARASI BİRÇOK ORGANİZASYONA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK’

İncelemeler kapsamında şehrin ticari hayatına canlılık getirecek ve ekonomisine değer katacak Fuar ve Kongre Merkezi inşaatını gezen Başkan Şerifoğulları, 2021 yılı sonunda hizmete sunmayı hedefledikleri projenin ulusal ve uluslararası birçok organizasyona ev sahipliği yapacağını vurguladı.

Kültür Park yerleşkesi yanında yer alan ve 25 Bin metrekare arazi üzerine inşa edilen fuar ve kongre merkezi, bünyesinde; 145 araçlık kapalı otopark, 42 araçlık açık otopark, 6.000 m² kapalı fuar ve sergi alanı, iki adet 108 kişilik, bir adet 120 kişilik, bir adet 360 kişilik çok amaçlı salon, 20 kişilik iki adet toplantı salonu, 60 kişilik bir adet toplantı salonu, restoran, kafeterya, çalışma ofisleri, personel odaları, mutfak, bay-bayan mescit ve fuaye alanları yer alacak.

‘ENGELSİZ BİR ŞEHİR’ HEDEFİYLE YOLA ÇIKTIK

Son olarak engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmak ve sosyalleşebilecekleri bir yaşam alanı sağlamak amacıyla mülkiyeti Elazığ Belediyesi’ne ait ve İzzetpaşa Mahallesi’nde yer alan Engelsiz Yaşam Merkezini gezerek bilgi veren Başkan Şerifoğulları, engelsiz bir şehir hayatı sunma hedefiyle yola çıktıklarını bu doğrultuda ilerlediklerini kaydetti.

Sosyal donatı alanları ve eğitim aktiviteleriyle engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak Engelsiz Yaşam Merkezi bünyesinde;

25 araçlık otopark, 100 Kişilik Sinema Salonu, 2 adet çok amaçlı oda, 80 kişilik eğitim ve konferans salonları, mescitler, kütüphane ve okuma salonları, acil müdahale odası, toplantı odaları, 5 adet bilgisayar odası, müzik atölyesi, yağlı boya atölyesi, resim atölyesi, satranç odası, İşaret Dili ve Eğitim Odaları, 4 adet oyun odası, psikolojik danışma servisi, birim sorumlu odaları, 22 adet idari birim odası, 15 adet derslik, 7 adet danışman odası, 7 adet aile eğitim odası, 2 adet kantin, çay ocağı-mutfaklar, personel odaları, arşivler, depolar, EBEGEM birimleri, ADEM Birimleri ve gençlik merkezi birimleri yer alacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.