DOLAR 32,3637 0.13%
EURO 34,9687 -0.33%
ALTIN 2.324,510,23
BITCOIN 22735561,09%
Elazığ
10°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

SORUNLAR DİLE GETİRİLDİ

SORUNLAR DİLE GETİRİLDİ

ABONE OL
Ara 22, 2020 13:53
SORUNLAR DİLE GETİRİLDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MESOB Başkanı Şevket Keskin, Vakıflar Genel Müdürlüğünün kiracısı olan esnafları ziyaret ederek,  destek ve katkı beklendiği bir dönemde yapılan 2021 yılı zamlarını geri alınacağını belirterek, “Malatya esnaf camiası olarak Türkiye genelinde yaşanılan bir sorunu dile getirdik, sonuç alıyoruz” dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, beraberinde Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ve Oda Başkanları ile birlikte  Vakıflar Genel Müdürlüğünün kiracısı olan esnafları ziyaret etti.

-“Malatya esnaf camiası bu sorunu dile getirdi”

Esnafların katkı ve destek beklediği bir dönemde Vakıf kiracılarına zam yapılmasının doğru olmadığını belirten Keskin, 2020 yılının geciken kira faizlerinin alınmamasını ve başlatılan icraların durdurulması, 2021 yılı içinde zam yapılmamasını istediklerini kaydetti. Keskin, “Vakıflar Genel Müdürlüğünün kiralara zam yaptığı duyumunu alır almaz Türkiye genelinde bunu gündeme getirdik. Meclis’te ve bakanlıklarda gündeme getirildi. Sorumuzu ve taleplerimizi MHP Malatya Milletvekilimiz Mehmet Fendoğlu TBMM’de gündeme getirdi, AK Parti Malatya Milletvekilimiz Öznur Çalık, bakanlıklar ve Cumhurbaşkanlığı nezdinde konuyu takip etti. Her iki milletvekilimize de esnaf camiası adına teşekkür ediyorum. Zammın geri alınacağına inanıyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan gereken desteği verecektir.” dedi.

-“18 yıl esnaf sahip çıktı, sizde 6 ay esnafa sahip çıkın”

Keskin, “Bize açık işyerlerini olduğunu söylüyorlar. İyide esnaf iş yapamıyor.  Esnaf açık ama, elektrik faturası, doğalgaz faturası,  vergiler, kiralar var, indirim yapılmadiki. Esnaf ve sanatkarımızın durumu iyi değil.  Hepimiz biriz. Elimizden geldiği kadarıyla esnafımız için mücadele edeceğiz. 18 -19 yıldır kayıtsız şartsız olarak esnafımız AK Parti’ye sahip çıktı, destek verdi, 6 ayda siz esnafa sahip çıkın, fazla değil 6 ayda siz esnaf ve sanatkara sahip çıkın, vergi ve belediye girdilerinde destek sağlayın.” ifadelerini kaydetti.

-“Esnafa destek vermek isteyenler önce market şubelerini kapatsın”

Esnaf ve sanaatkarlar için en büyük sorunlardan birisinin market zincirleri olduğunu ve “Esnaf sahip çıkmak isteyenlerin” öncelikle market zincirlerini engellemesi gerektiğini kaydeden Keskin şunları söyledi, “Tamam,  büyük marketlere gücünüz yetmez. Bari market zincir şubelerini kapatın. Bir mahallede bir bakkal ve kasabı yan yana gördüklerinde hemen gidip oraya market zinciri şubesi açıyorlar. Bu konuyu Sayın TOBB Başkanımıza da ilettim. Bu market zincirlerinde istihdamda yoktur, bir kasiyer var, birde ayaklarıyla torba deviren personel var.  Esnafa verilecek en büyük destek market zincirlerinin önünü kesmektir, yapacaksanız böyle destek verin.  Cin malını getireceksin, esnafın karşısında ‘Ne alırsan 5 lira’  diyerek haksız rekabet yapacaksın, ondan sonra çıkıp ‘esnafa destek veriyorum’ diyeceksin. Böyle esnafa destek olunmaz, esnafa destek olacaksanız, market şubelerini kaldırın, esnafa öyle destek olun.”

Keskin, “Her şartta ve zeminde hem esnaf ve sanatkar camianın, hem de Malatya’mızın sorunlarını çözümü için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.