height="132" />
AŞIDAN ÖNCE YENİ VİRÜS ALARMI!

AŞIDAN ÖNCE YENİ VİRÜS ALARMI!

ABONE OL
Oca 8, 2021 02:48
AŞIDAN ÖNCE YENİ VİRÜS ALARMI!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya borsalarındaki yükseliş virüsün mutasyona uğradığı haberiyle tersine döndü. Asya piyasalarındaki ilk işlemlerde yeni virüsün görüldüğü İngiltere ve Avustralya para birimleri değer kaybederken, dolar güçleniyor. Yeni virüsün merkezi konumundaki İngiltere ve komşusu Avrupa borsaları %0,5 – %1,5 bandında kayıplarla haftaya başıyor. Ek Mali Paket üzerinde Cumhuriyetçiler ve Demokratların anlaşma sağladığı haberi ile desteklenen ABD vadelileri salgını çok fazla umursamadan yükselişini sürdürüyor. Emtia piyasalarında petrol %3 kayıpla öne çıkıyor.

Mutasyona uğrayan virüs üzerine bilgimiz henüz çok sınırlı. İy haber, üretilen iddaa aşıların yeni virüse karşı da etkili olması bekleniyor. Kötü haber, eskisine göre çok daha hızlı yayılan bir virüs. Olay henüz sıcak olduğu için ölüm oranı konusunda bilgi yok. Vakaların görüldüğü İngiltere’de Londra ve Güney tam kapatmaya giderken Avustralya önlemlerini artırıyor. Avrupa ülkeleri Ingiltere ile uçuşlarını durdurmaya başladı. Türkiye İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika’ya olan uçuşları durdurarak eyleme geçti.

Borsa İstanbul’da salgın haberi üzerine hafif satıcılı bir açılış bekliyoruz. Endeks için destek olarak 1,390, direnç olarak 1,410 ve 1,425 seviyeleri öne çıkıyor. Salgının doğrudan etkilediği havacılık hisseleri endekse göre daha zayıf olabilir. Altın ve gümüşteki yükseliş devam ederse Koza Grubu hisseleri pozitif ayrışabilir. Aşının yeni virüse karşı etkili olduğu doğruysa salgın dolayısıyla oluşacak satışları fırsat olarak görmek lazım. Ancak alış için acele etmemek lazım.

 

Merkez Bankası, reeskont ve avans faizlerini yükseltti

 

TCMB reeskont ve avans faizlerini sırasıyla %9 ve %10 seviyelerinden %15,75 ve %16,75’e çıkardı. İstisnalar olmakla beraber tarihi veri Merkez Bankası’nın yılda iki kez (Haziran ve Aralık aylarında) reeskont faiz oranını güncel politika faizinin 75 baz puan üzerine gelecek şekilde güncellediğini gösteriyor. Düzenleme 24 Aralık Perşembe günü gerçekleşecek PPK toplantısına ilişkin bir sinyal olarak okunmamalı.

 

Türkiye İngiltere, Hollanda, Danimarka ve G. Afrika’ya uçuşları geçici olarak durdurdu

 

Türkiye mutasyona uğrayan yeni tip koronavirüsünün tespit edilmesi nedeniyle İngiltere, Hollanda, Danimarka ve Güney Afrika’ya katşılıklı olarak Aralık’tan itibaren uçuşları durdurdu.

Kaynak İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.