DOLAR 32,3665 0.14%
EURO 34,9992 -0.27%
ALTIN 2.324,910,25
BITCOIN 2263885-0,80%
Elazığ

AÇIK

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

EN KAPSAMLI EDEBİYAT FESTİVALİ BAŞLIYOR

EN KAPSAMLI EDEBİYAT FESTİVALİ BAŞLIYOR

ABONE OL
Ara 16, 2020 16:04
EN KAPSAMLI EDEBİYAT FESTİVALİ BAŞLIYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyanın roman kahramanlarına adanmış tek festivali”, zorlu geçen bir yılın ardından 2021 yılını edebiyatla dopdolu bir programla karşılamaya hazırlanıyor. 5. Roman Kahramanları İstanbul Edebiyat Festivali, 21- 25 Aralık 2020 tarihleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek.

Etkinlik T.C. Maltepe Üniversitesi ve Roman Kahramanları Dergisi iş birliğiyle düzenleniyor. Pandemi nedeniyle çevrimiçi gerçekleştirilecek festivaldeki tüm etkinlikler Novel Heroes Youtube kanalından canlı takip edilebilecek. ( https://www.youtube.com/c/NovelHeroes )

Roman Kahramanı Şehirler

“Başlı başına bir romanın kahramanı olan şehirler vardır. Bu şehirler olmadan romanların bir parçası hep eksik kalacaktır. Türk romanında bu şehir hiç şüphesiz İstanbul’dur. Talat ve Fitnat’ın aşkıyla başlayan roman macerasında Ali Bey’in hayal kırıklıklarına, Mahpeyker’in entrikalarına, Râkım Efendi’nin idealize kişiliğine, Ahmet Cemil’in aşka ve ideallerine tutunma serüvenine, Mümtaz’ın “bir günlük” yaşamına, Aylak C. nin aradığı B. ye, Kemal’in hiç “bulamadığı” Füsun’a ve daha nicesine İstanbul da tüm ruhuyla eşlik eder.”

 

Vedat Türkali’nin, Orhan Pamuk’un İstanbul’u, Franz Kafka’nın Prag’ı, Fyodor M. Dostoyevski’nin St. Petersburg’u, Amin Maalouf’un Semerkant’ı ve daha pek çok romanesk şehir, şehirlerin romanları, romanlardaki şehirler… Şehirlerle özdeşleşmiş romanlar ve romancılar odağındaki 5. Roman Kahramanları İstanbul Edebiyat Festivali’nin teması “Bir Roman Kahramanı Olarak Şehir”.

Festival Programı

5. Roman Kahramanları İstanbul Edebiyat Festivali’nin programında:

-13 üniversiteden akademisyen, yazar ve yönetmenlerle paneller,

-Söyleşiler

-Sosyal bilimler lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin roman kahramanları sunumları olmak üzere 25 oturum yer alıyor. Şehir ve Roman, Tanpınar’ın İstanbul’u, İstanbul’un Romanları, Sinemasal Şehirler, Romantik Şehirler, Romandaki Şehirler, Romanesk Şehirler, Roman Atlası başlıklı oturumlarının yanı sıra “Ülkeler, Şehirler ve Edebiyat” sunumlarında Danimarka, Fransa, Japonya ve Arap Edebiyatı konu ediliyor.

Festival Konukları:

Prof. Dr. Betül Çotuksöken, Prof. Dr. Nabi Avcı, Metin Celal, Gürsel Korat, Ethem Baran, Mario Levi, Mine Söğüt, Ercan Kesal, Tayfun Pirselimoğlu, Alin Taşçıyan, Çiğdem Sezer, Asuman Susam, Faruk Duman, Zeynep Aliye, Prof. Dr. Mehmet Emin Özcan, Sebastien de Courtois, Prof. Dr.Emine İnanır, Prof. Dr. Seval Şahin, Besim Dellaloğlu, Prof. Dr. Ali Şükrü Çoruk, Mehmet Güneş, Gamze Güller, Menekşe Toprak, Prof. Dr. Yılmaz Daşçıoğlu, Aydın Afacan, Prof. Dr. Ahmet Sarı, Dr. Ertuğrul Aydın, Pınar Doğu, Güray Süngü, Niels Hav, Hüseyin Duygu, Georgios Salakidis, Serkan Türk, Fecri Polat, Ercan Yılmaz, Oğuz Şenses, Doç. Dr. Muhammed Hüküm, Dr. Şerif Eskin, Barış Yücesan,  Prof. Dr. Özlem Fedai, Celal Fedai, Dr. Hayrettin Orhanoğlu, Hüseyin Akın, Fatih Kanter, Hasip Bingöl, Muharrem Dayanç, Serhat Demirel, Bahtiyar Aslan, Prof. Dr. Ali Volkan Erdemir, Zübeyde Özlem Parlak Biçer, Prof. Dr. Mehmet Hakkı Suçin, Haluk Öner, Macit Balık.

“Benim Roman Kahramanım” Kısa Filmleri

100’e yakın katılımcının olduğu programda ayrıca “Benim Roman Kahramanım” temalı ve Don Kişot, Anna Karenina, Afrikalı Leo, Cesur Yeni Dünya’dan Bernard Marx, Genç Werther, Dorian Gray, Elizabeth Bennet,  Meral, Beyaz Geceler’den Nastenka ile Hayalperest ve Kara Kitap’tan Galip’in konu edildiği 13 kısa film gösterime sunuluyor.

ANAFOD -İstanbul Anadolu Yakası Fotoğraf Sanatı Derneği, Kitap Kapağı Fotoğrafları sanal sergisi ve söyleşileriyle etkinliğe katılıyor.

BTSO Sosyal Bilimler Lisesi tarafından “Benim Roman Kahramanım” konulu deneme yarışmasının sonuçları da 21 Aralık’ta duyuruluyor.

21 AralıkDünya Roman Kahramanları Günü

Festivalin ilk günü, yılın en uzun gecesi 21 AralıkDünya Roman Kahramanları Günü olarak Neyzen Süleyman Erguner, Apolas Lermi, Sedat Anar ve Utku Asan’ın vereceği dört mini konserle kutlanıyor.

5. Roman Kahramanları İstanbul Edebiyat Festivali’nin programına ve etkinliklere dair bilgiler, festival düzenleyicilerinin sosyal medya kanallarından takip edilebilir.

www.edebiyatfestivali.ist

www.novelheroes.com

www.romankahramanlari.com

Festival tanıtım filmi linki: https://www.youtube.com/watch?v=YQLTAbMIMzE

5. ROMAN KAHRAMANLARI

İSTANBUL EDEBİYAT FESTİVALİ

“Bir Roman Kahramanı Olarak Şehir”

21-25 Aralık 2020

SÜRMANŞET HABER MERKEZİ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.