DOLAR 32,3776 0.17%
EURO 35,1075 -0.01%
ALTIN 2.325,000,25
BITCOIN 2278908-1,09%
Elazığ
15°

KAPALI

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

ESNAFTA KİRA VERGİ ve FATURALAR İÇİN HİBE DESTEĞİ BEKLENTİSİ

ESNAFTA KİRA VERGİ ve FATURALAR İÇİN HİBE DESTEĞİ BEKLENTİSİ

ABONE OL
Ara 15, 2020 14:24
ESNAFTA KİRA VERGİ ve FATURALAR İÇİN HİBE DESTEĞİ BEKLENTİSİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TESK Yönetim Kurulu Üyesi, Malatya  ESOB Başkanı Şevket Keskin, “Esnaf sadece işyeri kiralarını değil,  evinin kirasını, evinin faturalarını da ödeyemiyor. Cumhurbaşkanımız Sayın  Recep Tayyip Erdoğan’dan hem kira, hem vergi, hem de fatura hibe desteği müjdesi bekliyoruz.” dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Kiralarda da düzenlemeye gidiyoruz’ açıklaması üzerine yaptığı değerlendirme de, kira, vergi, ve faturalar için hibe desteği müjdesi beklediklerini bildirdi.

Keskin yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Kiralarda da düzenlemeye gidiyoruz’ açıklaması esnaf ve sanatkar camiamızda büyük bir beklenti oluşturmuştur. Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında esnaf ve sanatkarlarımız dükkanlarını geç açıyor ve erken kapatıyor. Ancak çok önemli bir kısmı ise dükkanını aylardır açamıyor, araç kontağını çalıştıramıyor.  Ancak kiralar işliyor, faturalar gelmeye devam ediyor, vergiler işlenmeye devam ediyor. Esnaf sadece işyeri kiralarını değil,  evinin kirasını, evinin faturalarını da ödeyemiyor. Hem açık olan, hem de kapalı olan esnaf mağdur. Servisçi esnafımız, nakliyeci esnafımız şoför esnafımız büyük sıkıntı içinde. Okul kantini işleten, üniversitelerde kiracı durumunda olan esnaflarımız,  kırtasiyeci esnafımız çok büyük bir mağduriyet içinde. Okul, üniversite ve tüm kamu kurumlarındaki esnafın kiraları hibe edilmeli ve ödenmiş kiralar geri iade edilmeli. Esnaf ve sanatkarın kiraları hibe desteği şeklinde verilmeli. Çünkü esnaf şu anda daha önce verilen kredileri ödeyemiyor. Kahvehane, çay ocağı, servisçi, nakliyeci, eğlence merkezi, kuaför,  kafeler, kırtasiyeci ve diğer mağdur esnafının ve yanında çalıştırdığı elemanlarının evinin elektrik ve doğalgaz faturaları için de destek verilmeli. Belediyelere ödenen esnaf vergi ve harçları ile ilgili kanunu düzenleme yapılmalı ve belediyelere bu konuda yetki verilmeli.   Bu kış çetin geçmemeli, bu kış, kara kışa dönüşmemeli. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan hem kira, hem vergi ve harçlar ile hem de fatura hibe desteği müjdesi bekliyoruz.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.