height="132" />
AB HİBE PROJESİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

AB HİBE PROJESİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

ABONE OL
Ara 15, 2020 13:48
AB HİBE PROJESİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa Birliği projeleri hazırlama ve uygulama hususunda önemli bir deneyimi olan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası on yıllık aranın ardından yeniden bir AB Projesi uygulama hususunda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı AB ve Mali Yardımlar Daire Başkanlığında “Çevrimiçi Etkileşimli İSG Risk Değerlendirme Sistemi (O-IOHS)” başlıklı projenin protokolünü imzalamanın mutluluğunu yaşıyor…

PROJE İLE MADENCİLİK SEKTÖRÜNE ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLANACAK…

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 2019 yılında hazırlanan ancak pandemi süreci ile birlikte ilgili bakanlıkça beklemeye alınan ‘Çevrimiçi Etkileşimli İSG Risk Değerlendirme Sistemi (O-IOHS)’ projesinin protokolü Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Genel Sekreter M.Mehmet Karabulut ve Elazığ TSO Proje ve Yatırım Koordinatörü Osman Seçgin’in katılımı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı AB ve Mali Yardımlar Daire Başkanlığında düzenlenen törenle imzalandı.

Projenin Madencilik sektörüne yönelik olarak hazırlandığını belirten Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan “Öncelikle şunu ifade etmeliyim ki, 10 yıllık bir aranın ardından yeniden bir AB Projesini Elazığ TSO adına ilimiz iş dünyasına kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Elazığ TSO AB Projeleri hazırlama ve uygulama hususunda çok önemli bir deneyim ve birikime sahiptir. Bu önemli yapının devamı ve sürdürülebilirliği için çok önemli hazırlıklar yaptık. Bu süreçte hazırladığımız 26 ayrı projemiz var. Fırat Kalkınma Ajansına sunduğumuz ve uyguladığımız projelerle birlikte AB’nin çeşitli hibe fonlarına sunulan ve sonuçlanmasını beklediğimiz projelerimiz de var. Bu projelerimizden biri için bugün ilgili bakanlığımızda düzenlenen törenle protokolümüzü imzaladık. Madencilik ve Taş Ocakcılığı sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği hususundaki projemizin sektörümüze ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Projemizin hazırlanmasında emeği geçen profesyonellerimizi kutluyor, projenin sektöre değer katmasını temenni ediyorum” dedi.

18 AY BOYUNCA ÇOK SAYIDA ETKİNLİK YAPILACAK…

Elazığ TSO Proje ve Yatırım Koordinatörü Osman Seçgin’de proje hakkında verdiği bilgilerde, “Toplam 148,222 Euro bütçeli projemiz 18 ay sürecektir. Madencilik ve Taş Ocakçılığı şirketlerinin yöneticileri, çalışanları ve sektörde yer alan diğer paydaşlara yönelik olarak bilgilendirme toplantıları, çalıştaylar, kurumsal geliştirme faaliyetleri, Elazığ ilinde madencilik sektörü aktörlerinin İSG kuralları ve mevzuatlarının uygulanması konusundaki farkındalıklarının artırılması, Ölümlü veya yaralanmalı iş kazalarının sayısının azaltılması ve Meslek hastalığı sayısının azaltılması gibi çok önemli faaliyetler gerçekleştirilecektir. Bu faaliyetlerle birlikte Çevrimiçi İSG Risk Değerlendirme Yazılımı ile sektörde yer alan tüm paydaşların işyerlerindeki potansiyel tehlikeleri farkında olmadan yakalama şansına sahip olmadan belirlemelerine izin vermeleri ve ayrıca kullanıcılara işyeri olaylarıyla verimli bir şekilde başa çıkmaları ve ikincil hasarı azaltmaları için gerekli yeteneklerin sağlanması hedeflenmiştir. Proje hazırlıklarımız en kısa sürede tamamlanarak uygulanması faaliyetlerine başlayacağız. İlimiz iş dünyasına hayırlı olmasını diliyoruz” ifadelerinde bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.