DOLAR %
EURO %
ALTIN 2.294,920,78
BITCOIN 22833270,90%
Elazığ
11°

PARÇALI BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

ESNAF DESTEK PAKETİ ŞERİFOĞULLARI TARAFINDAN AÇIKLANDI

ESNAF DESTEK PAKETİ ŞERİFOĞULLARI TARAFINDAN AÇIKLANDI

ABONE OL
Ara 12, 2020 15:43
ESNAF DESTEK PAKETİ ŞERİFOĞULLARI TARAFINDAN AÇIKLANDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaşanan ikinci pandemi dalgası çerçevesinde esnaflara destek sağlamak amacıyla Elazığ Belediyesi tarafından  kapsamlı bir sosyal destek programı  hayata geçiriliyor.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, yaşanan pandemi sürecinin olumsuzluklarını gidermeye katkı sağlamak adına esnaflardan ihtiyaç sahibi vatandaşlara, işyerleri kapandığı için işsiz kalan çalışanlardan öğrencilere toplumun tüm kesimlerini kucaklayan destek paketini açıkladı.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını nedeniyle ülke olarak zorlu bir süreç yaşıyoruz. Milletçe kader birliği yaptığımız bu zorlu süreci alacağımız tedbirler ve güç birliğiyle hep birlikte geride bırakacağız. İşte bu nedenle bugün her zamankinden daha fazla bir ve beraber olmamız gerekiyor.

DEPREM SONRASI OLDUĞU GİBİ PANDEMİ SÜRECİNDE HEMŞEHRİLERİMİZİN YANINDAYIZ

Elazığ Belediyesi olarak şehrimizde derin yaralar açan 24 Ocak depreminin ardından ve yaşadığımız pandemi sürecinde sosyal belediyecilik ilkemizle vatandaşımızın, esnafımızın yanında yer aldık.

24 Ocak depremi sonrası yaralarımızın sarılması adına Belediye Meclisi’mizde aldığımız kararla 3 ay boyunca halkımızdan su ücreti almadık.

24 Ocak depremi sonrası esnafımıza destek sağlamak adına mülkiyeti Belediyemize ait işyerlerinin kiralarını 3 ay erteledik.

2020 yılında yine esnafımıza destek sağlamak adına, Elazığ Belediye Meclisimizce aldığımız karar doğrultusunda ticari minibüs M Plaka Hat ücretleri, S Plaka Güzergâh İzin Belgesi Ücreti ve T Plaka Yıllık İşletme Ruhsat Vizesi ücreti almadık.

Pandemi süreci boyunca da sosyal belediyecilik çalışmalarımız kapsamında özellikle risk gurubunda olan 65 yaş üstü, engelli ve kronik hastalığı bulunan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını ‘evde kal’ çağrısıyla ekiplerimiz tarafından karşıladık. Hayır Çarşımız aracılığıyla başta konteyner kentler olmak üzere ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gıda yardımında bulunduk.

ESNAF DESTEK PAKETİ

Elazığ Belediyesi olarak toplumun tüm kesimlerini kucaklamak, yaşanan zorlu süreci omuz omuza atlatmak için desteklerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Bu süreçte şehrimizin, üretim ve istihdamının bel kemiği olan esnafımıza ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek sağlamak adına güzel bir adım atıyoruz.

 ESNAFA 1.000 ₺ NAKDİ DESTEK

Aldığımız karar doğrultusunda pandemiyle mücadele tedbirleri kapsamında yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi doğrultusunda faaliyetleri durdurulan, sinema salonları, kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, internet kafe, elektronik oyun salonları, çay bahçeleri, düğün salonu, halı saha, öğrenci servisleri, okul kantinleri ve lokanta gibi işletme sahiplerine 1.000 ₺ nakdi destek sağlayacağız.

İŞYERİ MÜLKİYETİ BELEDİYEMİZE AİT OLAN ESNAFA KİRA DESTEĞİ

Yaşadığımız pandemi süreci nedeniyle mülkiyeti Belediyemize ait tüm işyerlerinden 2021 yılının ilk 3 ayında kira bedeli almayacağız.

İŞLETMELERDEN 3 AY SU TÜKETİM BEDELİ ALINMAYACAK – SU ÜCRETLERİNE ZAM YOK

2021 yılının ilk 3 ayında 13.000 ticari işletmeden su tüketim bedeli (vergiler hariç) almayacağız.

Göreve başladığımız 31 Mart 2019 tarihinden itibaren bugüne kadar su ücretlerine zam yapmadık. Yaşadığımız pandemi süreci nedeniyle sosyal belediyecilik ilkemizle vatandaşımıza destek sağlamak adına 2021 yılında da su ücretlerine zam yapmayacağız.

TİCARİ FAALİYET GÖSTEREN M PLAKA, S PLAKA, T PLAKA ESNAFINA DESTEK

Ticari faaliyet gösteren M plaka, S plaka, T plaka esnafımıza destek sağlamak adına, 2020 yılında olduğu gibi 2021 yılında da ticari minibüs M Plaka Hat ücretleri, S Plaka Güzergâh İzin Belgesi Ücreti ve T Plaka Yıllık İşletme Ruhsat Vizesi ücreti almayacağız.

İŞYERLERİ KAPATILAN ÇALIŞANLARA GIDA VE GİYSİ DESTEĞİ

Pandemi tedbirlerine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Genelgesi kapsamında işyerleri kapatılan çalışanlara gıda kolisi ve giysi desteği sağlayacağız.

EĞİTİME TABLET VE İNTERNET DESTEĞİ

Maddi imkansızlıklar nedeni ile uzaktan eğitim sürecinde canlı derslerini takip edemeyen çocuklarımıza tablet desteği sağladık. Bununla da yetinmeyip ‘Gönülden Eğitime Değer Verin, Bir Gönüle de Siz Girin’ başlığı altında destek kampanyası başlatarak, bu desteğimizin kapsamını genişlettik.

Çocuklarımızın online eğitim sürecine destek sağlamak amacıyla 15 bin öğrencimize 8 GB internet paketi desteği sağlayacağız.

SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZA ULAŞIM DESTEĞİ

Koronavirüs ile mücadelede fedakârca görev yapan sağlık çalışanlarımızın yanında yer almaya devam ediyoruz. Bu süreçte insan yaşamı için büyük bir fedakarlık ve üstün bir gayretle çalışan tüm sağlık çalışanlarımız, Elazığ Belediyesi toplu ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanabilecekler.

Yaşanan bu süreç boyunca imkânlarımız dâhilinde esnafımıza, vatandaşımıza her türlü desteği sunmaya devam edeceğiz.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.