DOLAR 32,3520 0.31%
EURO 35,1249 -0.03%
ALTIN 2.302,691,12
BITCOIN 23065053,39%
Elazığ
10°

AZ BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

EN İDEAL BURUN DOĞRU NEFES ALMAYI SAĞLAYAN BURUN

EN İDEAL BURUN DOĞRU NEFES ALMAYI SAĞLAYAN BURUN

ABONE OL
Ara 7, 2020 22:31
EN İDEAL BURUN DOĞRU NEFES ALMAYI SAĞLAYAN BURUN
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Küçük burnun her zaman avantaj olmadığına ve nefes almada zorluğa sebep olabileceğine dikkat çeken Op.Dr. Hünkar Batıkhan, “En ideal burun, doğru nefes almayı sağlayan burundur” dedi.

Düşünülenin aksine küçük burnun her zaman avantaj olmadığını anlatan KBB Uzmanı Op.Dr. Hünkar Batıkhan, “Yüzüne göre küçücük burnu olanlar, burun ucu neredeyse yok gibi, burun çatısı mandalla bastırılmış gibi incecik olanlar iyi nefes alamama problemi ile karşılaşabilirler. Genellikle bu hastalar bizlere, ‘iyi nefes alamıyorum, acaba burnumda et mi var’ sorularıyla gelirler. Burnunun küçük olmasından dolayı nefes alma güçlüğü çektiklerini hiç akıllarına getirmezler. Bu hastalarımızın burun sırtı normalde bir parmak olması gerekirken, serçe parmağın yarısı inceliğindedir. Dolayısıyla bu tür hastalarda burun çok basıktır, kısa ve dar çatılar mevcuttur. Küçük bir eve sıkışmış gibidir ve rahat nefes alınması için bu evin odacıklarını genişletmek gerekir” dedi.

-ZOR NEFES ALIYORSANIZ DİKKAT!

Burnun orta bölmesinin çok geride olduğu bu hastalara nadir rastlanmasına rağmen küçük burunda nefes zorluğu yaşayanların çoğu zaman sorunun burun ebatından kaynaklandığını bilmemesi sebebiyle çözümü yanlış yerde aradığına değinen Op.Dr. Batıkhan, “Bize nefes şikayeti ile gelen ve muayene sonrası rinoplasti ihtiyacı olduğuna karar verdiğimiz hastalarımız çoğu zaman bunu şaşkınlıkla karşılar. Bu burunlarda rinoplasti ile burnun orta bölmesinde uzatma, çatıyı genişletme ve burun ucunu yeniden yapma inşaatı başlar. Yani bu hastalarda genellikle yapılan işlemin tersine burnu büyütürüz. Burnun arka tarafından aldığımız kendi kıkırdağını kullanılarak sırtı ya da çatıyı genişletiriz. Bunu yaparken sadece burnun orta bölmesindeki eğriliği düzeltmek yetmez, burnun orta bölmesini uzatmak, burnu uzatmak, büyütmek, çatıyı genişletmek gerekir” ifadelerine yer verdi.

“ALTIN ORANI UNUTMAMAK GEREKİR”

Küçük burunlarda rinoplasti operasyonu uygulanırken yüzün altın oranını da unutmamak gerektiğinin altını çizen Op.Dr. Batıkhan, “Küçük burunlara fonksiyonlarını geri kazandırmak için rinoplasti operasyonu uygularken altın oranı da unutmamak gerekir. Bu operasyon sırasında kişinin yüzüne uygun, altın oranlı bir burun vermek mümkündür. Nefes alamama probleminin yanı sıra; burnu yüzüne küçük gelen ve yüzünde altın oranı yakalayamayan kişilerde de rinoplasti ile burun büyütülebilir ya da genişletilebilir” şeklinde konuştu.

kaYNAK: Hibya Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.