height="132" />
THY İLE İNDİRİMLİ HAVA KARGO TAŞIMACILIĞI BAŞLIYOR

THY İLE İNDİRİMLİ HAVA KARGO TAŞIMACILIĞI BAŞLIYOR

ABONE OL
Ara 5, 2020 19:55
THY İLE İNDİRİMLİ HAVA KARGO TAŞIMACILIĞI BAŞLIYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), ihracat seferberliği kapsamında ihracatçının hava kargo kullanımını artırmak ve lojistik maliyetlerini azaltmak için Türk Hava Yolları ile indirimli hava kargo taşımacılığına yönelik önemli bir iş birliği anlaşması imzaladı.

İş birliği ile THY’nin lojistik markası Turkish Cargo, 22 ülkede 28 destinasyonda Türk ihraç ürünlerinin hava kargo ile taşınmasında yüzde 30’a varan indirim uygulayacak. Anlaşma ile toplam 5 milyar doların üzerinde ek ihracat gelirine ulaşılabileceği belirtildi. TİM Başkanı İsmail Gülle, “Türkiye ihracatla, ihracat da THY’nin kanatlarında yükselecek. Turkish Cargo da, küresel salgının en zorlu döneminde ihracatın lojistik yükünü başarıyla sırtlayarak “Güvenilir Tedarikçi Liman Türkiye” algısına da önemli bir destek verdi.”dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Türk Hava Yolları (THY), küresel ticarette Türk ihracatçısına büyük avantaj sağlayacak dev bir iş birliğine gitti. 61 ihracatçı birliği, 27 sektörü ile 100 bin ihracatçının Türkiye’deki tek çatı kuruluşu olan TİM’in, ihracatçının hava kargo taşımacılığında maliyetlerini azaltarak ihracatını artırması için yaptığı çalışmalar THY ile önemli iş birliği anlaşması ile sonuçlandı.

TİM’in, ihracatçının daha çok kargo taşımacılığından faydalanması adına THY ile yaptığı iş birliği sonucu ihracatçıya indirimli hava kargo taşımacılığı imkanı sağlandı. TİM ile THY’nin lojistik markası Turkish Cargo iş birliğinde, ihracatçıların hangi destinasyonlara, hangi ihraç malını, hangi miktarda göndermek istediği araştırıldı. Bu çalışmalar sonucu hayata geçirilen proje ile Turkish Cargo ihracatçılara 22 ülkedeki 28 farklı destinasyon için yüzde 10-30 arasında değişen oranlarda indirim uygulayacak.

İş birliği anlaşmasıyla ilgili yapılan protokol töreni TİM Dış Ticaret Kompleksi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle ve Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı’nın katılımıyla gerçekleşti.

KAYNAK: Hibya Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.