DOLAR 32,3830 0.19%
EURO 35,0919 -0.01%
ALTIN 2.325,040,25
BITCOIN 2280199-0,22%
Elazığ
15°

KAPALI

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

ENDÜSTRİYEL ve MİMARİ DOĞAL TAŞ TASARIM YARIŞMASI SONUÇLANDI

ENDÜSTRİYEL ve MİMARİ DOĞAL TAŞ TASARIM YARIŞMASI SONUÇLANDI

ABONE OL
Ara 5, 2020 20:23
ENDÜSTRİYEL ve MİMARİ DOĞAL TAŞ TASARIM YARIŞMASI SONUÇLANDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği’nin (İMİB) bu yıl dokuzuncusunu düzenlediği Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

“Profesyonel” ve “öğrenci” olmak üzere iki kategoride düzenlenen yarışmanın öğrenci kategorisinde birinciliği ‘Luna Piena’ ismini verdiği aydınlatma tasarımı ile Işık Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencisi Simay Tokuş kazandı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) çatısı altındaki İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) tarafından, Türk doğal taşlarının tasarımcı ve mimarlara tanıtılarak günlük yaşamda kullanılması için özgün ve endüstriyel olarak üretilebilir ürünlerin tasarlanmasına katkı sağlanması amacıyla bu yıl dokuzuncusunu düzenlediği geleneksel Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması sonuçlandı.

Ayın evrelerinden ilham aldı

Işık Üniversitesi öğrencisi Simay Tokuş’un birincilik ödülüne layık görülen tasarımı Luna Piena; kelime anlamı ile İtalyancada dolunay anlamına geliyor. Ürün; formu itibariyle ayın evrelerinden ilham alınan, kullanıcının ihtiyacı doğrultusunda ışık şiddeti ayarı yapabileceği bir aydınlatma tasarımı. İki bölümden oluşan Luna Piena’nın üst bölümü aydınlatmayı sağlarken, alt bölümü ise ışık şiddetinin ayarlanmasına olanak tanıyor. Alt bölümde bulunan raylı bir sistem boyunca kürenin aşama aşama sol taraftan sağ tarafa hareket ettirilmesi ile kullanıcı ister daha loş, sağ taraftan sol tarafa hareket ettirilmesi ile de daha aydınlık bir alan elde etmiş olabiliyor. Bu durum, kullanıcıya interaktif bir deneyim de sağlıyor. Tasarımda; ışığın şiddetinin ayarlanması noktasında göz hassasiyeti de dikkate alınarak, ışığın mermer üzerinde olan etkisi ile doğal taşın ön plana çıkartılması hedeflenmiş. Luna Piena, duvara sabitlenerek kullanılması ve doğal taşın estetikliğini ortaya çıkarması ile dekoratif bir ürün olarak da tanımlanıyor.

KAYNAK: Hibya Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.