height="132" />
YEDİSU İÇİN CTP BORU MALZEME ALIMI YAPILIYOR

YEDİSU İÇİN CTP BORU MALZEME ALIMI YAPILIYOR

ABONE OL
Ara 1, 2020 10:30
YEDİSU İÇİN CTP BORU MALZEME ALIMI YAPILIYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DSİ 9. Bölge Müdürlüğü  bünyesinde yapımı devam eden Bingöl Yedisu Regülatörü ve Sulaması İnşaatı kapsamında sulama şebekesi için ihtiyaç duyulan sulama borusu malzemelerinin teminine ait  işin sözleşmesi, DSİ 9. Bölge Müdür Vekili K. Dilek AYDIN ile yüklenici Esen Plastik San. ve Tic. A. Ş. arasında imzalandı.

Bingöl Yedisu Regülatörü ve Sulaması kapsamında 8730 dekar tarıma elverişli arazinin cazibeli borulu sulama şebekesi ile sulanması temin edilecek, iş kapsamında çeşitli çap ve basınç dayanımına sahip 12.736 metre CTP sulama borusu alımı yapılacak. Söz konusu boru alımları yaklaşık 32.000.000 TL ‘ye mal olacak. Sulama şebekesi inşaatının 2021 yılında tamamlanarak hizmete alınması planlanıyor.

Yedisu İlçe Merkezi Perisuyu Vadisi’nin en geniş yerinde kurulmuş olup, İlçeye bağlı köyler genellikle bu vadinin içinde yer almaktadır. Ortalama yüksekliği 1500 metredir. Yedisu Ovasındaki arazi verimli ve her çeşit tarıma elverişlidir. Toprağı kumlu ve suludur. Bilhassa bu bölgede fasulye, mısır, elma, armut, ceviz ve hububat bol miktarda yetiştirilebilmektedir.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.