height="132" />
TSK’nın EĞİTTİĞİ LİBYALI ASKERİ ÖĞRENCİLER MEZUN OLDU

TSK’nın EĞİTTİĞİ LİBYALI ASKERİ ÖĞRENCİLER MEZUN OLDU

ABONE OL
Ara 4, 2020 15:38
TSK’nın EĞİTTİĞİ LİBYALI ASKERİ ÖĞRENCİLER MEZUN OLDU
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Birleşmiş Milletler tarafından tanınan Milli Mutabakat Hükümeti’nin (MMH) daveti üzerine Libya’da bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri; Askeri Eğitim, İşbirliği ve Danışmanlık Anlaşması kapsamında Libya Ordusu’na eğitimler veriyor.

Libya Görev Grubu Komutanlığı tarafından verilen eğitimlerde Libya nizami ordusunun teşkili ve birliklerinin uluslararası standartlara ulaştırılması amaçlanıyor.

Bu kapsamda Tacura Müşterek Kara Eğitim ve Tatbikat Merkezi’nde sağlanan Temel Muharebe Eğitimini başarıyla tamamlayan Libyalı askeri öğrenciler için mezuniyet töreni düzenlendi. Aynı zamanda başkent Trablus’taki  Ömer Muhtar Müşterek Kara Eğitim Merkezi’nin açılışının da yapıldığı törene Libya Başbakan Yardımcısı Ahmet Muaytik, Libya Savunma Bakanı Selahaddin Nemruş, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Muhammed el-Haddad, Türkiye’nin Libya Büyükelçisi Serhat Aksen, Türkiye’nin Libya Görev Grubu Komutanlığının komuta kademesi ve görevli personeli katıldı.

Mezun olan Libyalı askeri öğrenciler, aldıkları eğitim kapsamında gösteri becerilerini sergiledikleri bir gösteri de ortaya koydu.

KAYNAK: Milli Savunma Bakanlığı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.