DOLAR 32,3459 0.23%
EURO 35,0680 -0.18%
ALTIN 2.306,911,31
BITCOIN 22837912,65%
Elazığ
12°

KAPALI

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

FEYZİ GÜRTÜRK’ün ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI – KUTLAMALAR İPTAL

FEYZİ GÜRTÜRK’ün ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI – KUTLAMALAR İPTAL

ABONE OL
Kas 23, 2020 17:02
FEYZİ GÜRTÜRK’ün ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI – KUTLAMALAR İPTAL
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtük 24 Kasım Öğretmenler Günü Dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Gürtürk mesajında; ”

Kıymetli Öğretmenlerim,

Ömrünü Eğitime Adamış Gönül İnsanları,

“Yeryüzünün Öğretmeni Olmak İçin, Gökyüzünün Öğrencisi Olmak Gerekir” sözünün muhatabı değerli öğretmenlerimiz; başta görev başında şehit düşmüş öğretmenlerimize ve ebediyete irtihal etmiş öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Uzun yıllar boyunca çok büyük fedakârlıkla çalışıp emekli olmuş öğretmenlerimize sağlıklı, huzurlu, hayırlı bir ömür diliyor, siz değerli öğretmenlerimizin gününü kutluyorum.

    Öğretmenlik, sadece ders saatlerinde üstlenilip sonra bir kenara bırakılamayacak kadar ağır bir sorumluluğun, öğretim programlarının şekillendiremeyeceği ölçüde geniş bir iş alanının, öğrencilerinin yanı sıra toplumun tüm bireylerinden oluşan oldukça kalabalık bir kitleye hizmet edebilecek çapta bir fedakârlığın adıdır.

Mesleğimizin temelini oluşturan eğitim ve öğretim konusu, doğrudan iyi, ahlaklı ve erdemli insan ve iyi vatandaş yetiştirmekle ilgili olup, toplumun şekillenmesinde birinci derecede rol oynamaktadır.

Öğretmenlerin bir mevzusu, bir mevziisi vardır. Asla mazereti yoktur. Müdrik, müşfik, mürşit öğretmenler için öğretmenlik bir meslek değil bir varoluş biçimidir.

Bizler çocuklarımıza ilmin kapısını aralayan, anne ve baba şefkatini dokunuşlarımızla yavrularımızın temiz ve saf yüreklerine hissettiren tarihin en eski ve en kutsal mesleğinin mensuplarıyız.

Bizler sadece sınıfa giren değil, sınıftakilerin yüreklerine de giren, güne değil gönle hitap eden öğretmenleriz.

Bizler Aybüke ve Necmettin öğretmen gibi çocuklarımıza ilim öğretme yolunda genç yaşta toprağa düşen fidanlarız.

Yılın 365 günü fikren ve kalben birlikte olduğumuz değerli öğretmenlerimiz;

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Milletleri kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir” sözüyle çizdiği hedefler doğrultusunda yürüttüğünüz çalışmalarınızı, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı azim, irade, özveri ve kararlılıkla sürdüreceğinize olan inancımız tamdır.

İlk emri; “Oku!” olan bir dinin, tarihte çağ açıp, çağ kapatan bir medeniyetin mensupları olarak bizim için öğrenmenin ve öğretmenlerimizin müstesna bir yeri vardır.

Okula marifet ve hikmetle giden eli öpülesi bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlar, ömrünü bu mesleğe vermiş olup, Hakk’ın rahmetine kavuşmuş olan meslektaşlarımıza da Allah’tan rahmet, hasta öğretmenlerimize acil şifalar diler, saygılarımı sunarım” ifaelerini kullandı.

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMALARI İPTAL EDİLDİ

Bu arada Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamayla 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlamalarının (salon programı) Covid-19 tedbirleri kapsamında iptal edildiği  bildirildi.

Çelenk Sunma Programının ise 24 Kasım Çarşamba günü  Saat 09.30’da Yeni valilik binası önündeki Atatürk Anıtında gerçekleştirileceği bildirildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.