height="132" />
TÜRKİYE GENELİ HIZ DENETİMLERİ YAPILDI

TÜRKİYE GENELİ HIZ DENETİMLERİ YAPILDI

ABONE OL
Kas 13, 2020 13:18
TÜRKİYE GENELİ HIZ DENETİMLERİ YAPILDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sürücüleri trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek, hız başta olmak üzere araç kullanırken cep telefonuyla konuşmak, emniyet kemeri takmamak gibi ihlalleri önlemek amacıyla; 08-09 Kasım 2020 tarihlerinde 2 gün süreyle ülke genelinde eş zamanlı “Hız Denetimleri” gerçekleştirildi. Denetimler sonucunda 15.507 araç/sürücünün hız ihlali yaptığı tespit edilerek işlem yapıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Dünya genelinde trafik kazalarının başlıca nedenlerinin ilk sırasında “aşırı hız” gelmektedir. Ülkemizde de 2020 yılının ilk 10 aylık döneminde meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının %41’inin hız ihlallerine bağlı olarak meydana geldiği, bu kazaların önemli bir kısmının Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günlerinde olduğu istatistiklerden anlaşılmaktadır. Sürücüleri trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek, hız başta olmak üzere araç kullanırken cep telefonuyla konuşmak, emniyet kemeri takmamak gibi ihlalleri önlemek amacıyla; 08-09 Kasım 2020 tarihlerinde 2 gün süreyle ülke genelinde eş zamanlı “Hız Denetimleri” gerçekleştirildi. Denetimler sonucunda 15.507 araç/sürücünün hız ihlali yaptığı tespit edilerek işlem yapıldı.

Türk Polis Teşkilatı olarak sürücülere hem kendilerinin hem de diğer yol kullanıcılarının can güvenliklerini sağlamak için hız sınırları ile diğer trafik kurallarına uymaları hatırlatılır, denetimlerin devam edeceği kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.