DOLAR 32,4120 0.28%
EURO 35,1424 -0.07%
ALTIN 2.326,880,34
BITCOIN 22977962,36%
Elazığ
12°

KAPALI

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

VALİ ERKAYA YIRIK’ın ATATÜRK’ü ANMA MESAJI

VALİ ERKAYA YIRIK’ın ATATÜRK’ü ANMA MESAJI

ABONE OL
Kas 10, 2020 17:26
VALİ ERKAYA YIRIK’ın ATATÜRK’ü ANMA MESAJI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ Valisi Erkaya YIRIK, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’ün 82’nci ölüm yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Vali YIRIK mesajında şunlara yer verdi:

“Cumhuriyetimizin kurucusu ve milli mücadelemizin önderi, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ebediyete intikalinin 82’nci yıl dönümünü milletçe hep birlikte idrak etmekteyiz.

Türk milletinin kudret ve haşmetinden aldığı güçle istiklal mücadelemizi başlatan ve  ‘Bu benim en büyük eserimdir’ dediği Cumhuriyet’i kurarak milli iradeyi hakim kılan ATATÜRK, ülkemizin her yönden muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için bütün ömrü boyunca mücadele içerisinde olmuş, var gücüyle çalışmıştır.

O, milletimizin tarih sahnesinden silinmek istendiği bir dönemde; kahraman bir komutan, muktedir bir politikacı ve ileriyi gören bir devlet adamı  olarak ülkesine ve milletine çok önemli hizmetlerde bulunmuş, her türlü zorluğa karşı ülkemizin iktisadi, zirai, sosyal, kültürel ve daha birçok alanda kalkınması için tüm imkanları seferber etmiştir.

Bizler, kendisini varlığından güç aldığı büyük milletine adayan Gazi Paşa’nın veciz bir şekilde ifade ettiği üzere; “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” diyerek emanet ettiği bu vatanı daha ileriye götürmek için canla başla çalışmalı, milli ve manevi değerler altında birlik ve beraberlik içinde hedeflerimize ulaşma gayretimizi usanmadan, yorulmadan sürdürmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin mimarı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ve istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını sonsuz rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Ruhları şad olsun.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.