DOLAR 32,3799 0.16%
EURO 34,9914 -0.28%
ALTIN 2.324,310,22
BITCOIN 22904932,13%
Elazığ
12°

KAPALI

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

DEPREM ANINDA YAPILMASI GEREKENLER CANLANDIRILDI

DEPREM ANINDA YAPILMASI GEREKENLER CANLANDIRILDI

ABONE OL
Kas 10, 2020 17:12
DEPREM ANINDA YAPILMASI GEREKENLER CANLANDIRILDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AFAD personeli, 12 Kasım “Afet Eğitimi Hazırlık Günü” kapsamında, deprem sırasında yapılması gerekenleri simülasyon merkezinde uygulamalı olarak gösterdi.

Bir deprem anının canlandırıldığı simülasyonda, AFAD personeli, sağlam eşyaların önünde çök-kapan-tutun yaparak sarsıntının geçmesini bekledi.

AFAD personeli, daha sonra doğalgaz vanasını ve elektrik şalterini kapatıp afet çantasını alarak binadan ayrıldı.

Kapı Önlerinde Eşya Bulundurulmamalı

AFAD eğitmeni Gamze Yıldırım, depremin afete dönüşmesini istemediklerini, depremi bir doğa olayı olarak zarar görmeden yaşamak istediklerini belirtti.

Yıldırım, binaların sağlam olmasının ve binalarda yapısal değişiklik yapılıp yapılmadığının kontrol edilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Vatandaşların aile afet planı hazırlamasının şart olduğunu belirten Yıldırım, evde tehlike avı yaparak kullanılmayan eşyaları azaltmanın, diğerlerini sabitlemenin önemine, tahliyenin yapılacağı kapı önlerinde de eşya bulundurulmaması gereğine işaret etti.

Deprem anında çök-kapan-tutun hareketi yapılmalı

Yıldırım, deprem sırasında sağlam bir eşyanın önünde çök-kapan-tutun hareketi yaparak beklenmesi, balkon ve merdivenlere çıkılmaması, asansöre binilmemesi yönünde uyarılarda bulundu.

Sarsıntının geçmesinin ardından, ilk 72 saatte ihtiyaç duyulabilecek malzemelerin bulunduğu afet çantasını alarak evden çıkılması gerektiğini anlatan Yıldırım, daha sonra vatandaşların profesyonel ekiplerin yönlendirmelerine uymalarını beklediklerini dile getirdi.

Yıldırım, vatandaşların afetler konusundaki farkındalıklarını artırmak amacıyla afet bilinci eğitimlerinin aralıksız devam ettiğini söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.