GDAÜ GAYRİ RESMİ DIŞİŞLERİ BAKANLARI TOPLANTISI ANTALYA’da YAPILDI

Güney Doğu Avrupa İşbirliği Süreci (GDAÜ) Gayrıresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu başkanlığında Antalya’da gerçekleştirildi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu toplantıda pandemi tecrübelerimize dayanarak işbirliğini artıracağımızı, sorunları sınırlara duvar örerek çözemeyeceğimizi, aksine ülkelerimiz arasındaki bağları daha da güçlendirmemiz gerektiğini vurguladı.
TÜRKİYE-BOSNA-HERSEK-HIVATİSTAN ÜÇLÜ DANIŞMA MEKANİZMASI TOPLANTISI
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Bisera Turkovic ve Hırvatistan Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanı Gordan Grlic Radman’la birlikte Türkiye-Bosna Hersek-Hırvatistan Üçlü Danışma Mekanizması toplantısını gerçekleştirdi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu toplantıda ekonomik, siyasi ve kültürel bağlarımızı güçlendireceğimizin ve çok taraflı işbirliğiyle bölgedeki istikrar ve refahın artması için çalıştığımızın altını çizdi.
TÜRKİYE-BOSNA-HERSEK-HIVATİSTAN ÜÇLÜ DANIŞMA MEKANİZMASI TOPLANTISI
Aynı gün, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Bisera Turkovic ve Sırbistan Dışişleri Bakanı Nikola Selakovic’le birlikte Türkiye-Bosna Hersek-Sırbistan Üçlü Danışma Mekanizması toplantısını gerçekleştirdi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu toplantıda siyasi istikrar ve ekonomik refahın birlikte yürüdüğünü, Saraybosna-Belgrad Otoyolunun anlamlı bir Barış Projesi olduğunu ve ciddi yatırım çekeceğini belirtti.
HIRVATİSTAN İLE KARMA EKONOMİK KOMİSYONU CANLANDIRMAK İSTİYORUZ
Sonrasında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Hırvatistan Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanı Gordan Grlic Radman’la görüşerek ikili ilişkilerimizi ve bölgesel konuları değerlendirdi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu görüşmede Hırvatistan ile Ortak Ekonomik ve Ticaret Komisyonu’nu tesis etmeyi ve Karma Ekonomik Komisyon’u canlandırmak istediğimizi ifade etti.
MAKEDONYA İLE TİCARET HACMİMİZİ 1 MİLYAR DOLARA DOLARA ÇIKARACAĞIZ
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Bujar Osmani’yle biraraya gelerek yeni görevi nedeniyle kendisini tekrar tebrik etti.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu görüşmede terörle mücadele ve savunma başta olmak üzere işbirliğimizi her alanda daha da geliştireceğimizi ve ticaret hacmimizi 1 milyar ABD Dolarına çıkarmak için birlikte çalışacağımızı kaydetti.
ARNAVUTLUKTA’ki EN BÜYÜK YATIRIMCI ÜLKE TÜRKİYE
Daha sonra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Arnavutluk’un Dışişleri Bakanı Vekili Gent Cakaj’la verimli bir görüşme gerçekleştirdi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu görüşmede terörizmle mücadelede somut işbirliğinin önemini vurguladığımızı, Arnavutluk’taki en büyük yatırımcı ülke olduğumuzu ve savunma ve ekonomi dahil işbirliğimizi her alanda daha da ilerleteceğimizi vurguladı.
BOSNA HERSEK İLE İKİ MUTABAKAT MUHTIRASI İMZALADIK
Son olarak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Bisera Turkovic’le görüştü ve Bakanlıklarımız arasında diplomatik arşiv ve protokol alanlarında işbirliğine ilişkin iki Mutabakat Muhtırası imzaladı.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ayrıca Bosna Hersek’in istikrar ve bütünlüğüne güçlü desteğimizin devam edeceğini kaydetti.